Pergerakan Baby

Hai, nak tanya normal ke baby kurang aktif masa siang? Sy preggy mom yg bekerja ofis hour so kebanyakkan siang mmg ta rasa pergerakan baby evn dah kejut dgn tekan2 perut. Tapi bila malam masa nak tidur bukan main dia menendang sampai ta boleh tido ? risau kdg2 lagi2 nanti sampai masa nak kira pergerakan baby 10x tu ? #firstpregnancy #25weeks

9 Balas

Masa sy 20+ weeks mcm awk pun baby x aktif sgt siang. Sbb maknya laaaaagi aktif. Maklumlah keje cikgu, mmg xsenang duduk. Aktif sokmo. Bila duduk kat bilik guru tggu next class baru rasa baby gerak. Yg sy baca, bila mak aktif, baby rasa dibuai buai buatkan dia tidur. Bila kita x aktif, xde orang buai dia, dia terjaga lah hihihihi

Maybe sbb sis byk bergerak bby pun kurg bergerak..sbb dia rasa syok mami dia bergerak mcm syla.. Klu sy masak, mngemaske, berjalan ke bby kurg gerak. Cuba kli sy duduk,,baring,,relaka dia start main bola,,berguling2

fokus pengerakan baby. time siang kita aktif even dia bergerak mmng kita tak perasan. time buat keje tu tangan sebelah letak kat perut. sy buat mcm tu time keje. baby gerak. means dia tahu yg ibunya tengah rilex

Sye pun mcm sis.. siang xrase dia gerak. Malam nak tidur baru dia aktif.. risau nanti nak kire 10x tu je.. sbb xrase dia gerak.. skg dah 26w5d dah.. 28w dah kne start kire.. risau xreti nak kire je..

Sy pn bla keja xrasa pn baby gerak..bla balik umah je rasa..sbb kdg 25w baby tndang xkuat sgt..skng da 27w baru rasa klu sibuk2 pn..sbb da mkin kuat tendangnya..😂

Smelah ☺️ bby wktu siang xbpe nk aktif.. nk ckupkn 10 tu dlm kol 5ptg keats... tp wktu mlm..aktifnye lain macm 😂 34week already ☺️

Yes.. normal he9 Sy

Normal sebab waktu siang kita byk bergerak, so dia rasa mcm dibuai2. Mmg less movement. Mlm mmg active. Tp tolg pantau ye. Make sure baby ada gerak walau pun kurg.

Hurm untung sis. Sy ni siang ke mlm ke, aktif sgt. Smpai sy xselesa nk bekerja. Sbb ditendang tu kuat sgt smpai sakit. Kdg2 tu ade la marah dia. Suruh behave. 😅 Mlm tok sah ckp le. Haih fenin. Dlm perut pon da bergaduh. Dah keluar nnti xtaw la🤭🤭