normal ke kandungan kurang aktif waktu siang? dah masuk 32 minggu. susah betul nak kira pergerakan.

malam je aktif. siang puas paksa

7 Balas

sama sis . saya pon masuk je 32 weeks ni rasa baby kurang gerak waktu siang . nk cukupkan 10 kicks tu memang lambat , kadang sampai 7pm bru cukup . tapi kalau pi kk , nurse marah sebab lambat sangat katanya nk cukup 10 kicks tu . saya jawab je ckp siang baby memang kurang aktif . biar la nurse nk bising ke apa , janji kita tahu baby kita ok . bukan nk berlagak ke apa tapi malas nk stress stress

Kita 32 mggu 2 hari pon rasa kurang bergerak. Tapi bila sentuh perut ada rasa keras tu akk cuba geletek sikit tu maybe kakinya so time geli2 baby akan gerak2 jadi active balik so dpt kira pergerakannya. Harap ia membantu akk2 semua ye.

32w juga. Sme mcm sy, skrng ni nk kira tu lmbt skit dpt, kne kerap usik2 perut, mkn or minum bende manis sejuk bru aktif. Tp mlm, baring je, siap la, aktif sgt smpai kerap nk g tandas d buatnye.

kadang kalau mom buat banyak kerja atau gerakan mmg tak rasa sangat bby gerak..Cuba mom rehat, baring 1hari kompom sis dpt rasa bby byk gerak

Saya masuk 35 susah betul nak kira baby xaktif waktu siang

Normal

🤰