Gigi reput

Gigi saya berlubang. Adakah ini effect pembesaran baby? cara untuk mendapatkan zat kalsium tu apa ye?

9 Balas

Kalau sya doc bg sendri..ubat calcium.sebb sya kan jagaan pakar O&G...ada orang ckap..jarang2 doc bgi ubat calcium ni...jadi sya tnya doc..kalau bole mnum susu..doc x perlu da..sebab semua kat ubat suda...tinggi juga dos ubat doc bagi sebiji 500mg..sehari kena makan 4biji..tp kalau kat luar tdak tau la kalu ada jual..kalu sis beli ubat tulang pasti kn minta kebenaran yg pakar dulu....

betul.. sy 2 ank, 2 gigi rapuh.. tgl tepi2 gigi je.. tgh dah blubg abes.. ni ngdg no 3 plak xtau la.. tp skg da kerp mnum ssu..

Mesti Minum susu. Sebab uterus sedang membesar dan perlukan kalsium. Supplement calcium. Kena tanya doktor dulum

Ostomatrix shaklee... Khas utk tulang bby n ibu mengandung..tryla... Sy pun minum...

4y ago

Terutamanya utk ibu² y x suka minum susu.... Kalsium pntg utk tulang bayi... Kalau bay x dpt kalsium dri makanan.. dy akan serap kalsium ibu... Sbb tu rasa sakit gigi..lenguh²tulang... Sy ada jual ostematrix.. 0138789896

Minum susu.. ubat klinik pastikan makan hari2..

saya makan obical sebab calcium tk cukup

Saya pun tengah sakit gigi sekarang😭

minum susu .

Minum susu tak?

4y ago

Minum banyak2 ye 😁