Pil Kalsium

any suggestion utk pil kalsium? sbb sy bkn jenis yg suka minum susu. gigi sy makin hari makin sakit. x berlubang pun, gusi tu denyut2 ja. 29weeks

2 Balas

Sy mkn obical sepanjang pregnancy now dah 30w2d... Memang sy sejenis x boleh telan susu drp dulu lagi drp muda remaja sehingga kini.... So far perkembangan baby alhamdulillah mengikut baby's development chart kata doc...

5y ago

Tp kalau masih sakit.. Gi jumpa doc gigi.. Suh dia check.. Sy masa pregnant ni.. 2 kali dah filling sy pecah.. Kene buat filling baru at 2 different places.... Ganti yg pecah tu... Sebelum pregnant x pnah jd mcm tu.. Tp org kata.. Normal sbb pregnant... Wallahualam... Tp gigi bongsu kene infection pun kene juga.. Sakitnya nauzubillah... Tp doc ajar cuci cara betul.. On antibiotics.. And paracetamol (ubat thn sakit) and kumur everytime gosok gigi... Now x ada sakit dah... Hihi.. Mcm2 kene lepas pregnant ni...

Sy prnh mkn ostematrix shaklee tu sis,alhamdulillah ok dgn sy rs ringan bdn,kurg skt bdn,sng membuang,xskt gg ms prgnt..pil dia besar tp mudah je telannya x rs pun naik kt tekak..

4y ago

Klau mkn oste tu puan amik berapa bijik sehari?..