Week 9, tapi scan week 6

Gambar kiri scan 3/2 Saiz kantung 6W5H, gambar kanan scan 7/2 kantung 6W1H dan keluar coklat-coklat. Dr, cakap tanda bby tak jadi, tunggu 2 week lagi untuk result. Sepatutnya, kandungan week 9, tak tahu kenapa lari- lari week. Rasa sedih dan down sangat, anak first.. Mohon doakan ya.

Week 9, tapi scan week 6
13 Balas

Klinik yg sama dgn saya.. 3 minggu lepas. Tapi pengakhiran cerita saya, kandungan gugur. Balik dari klinik memang saya doa dekat Allah.. berilah yg terbaik. Kadang2 kita tak boleh paksa Allah untuk makbulkan permintaan kita. Sebab kita tak tahu perancanganNya. Boleh jadi Allah sedang selamatkan kita drpd sesuatu yg kita tak mampu tanggung. Contoh, jika ditahan juga baby akan lahir cacat. Itulah penguat semangat saya waktu mula2 gugur tu.. Walaupun sedih, saya paksa diri saya untuk berbaik sangka dekat Allah. Ibu2 dalam ni tolong doakan saya ya.. semoga Allah ganti dgn yg lebih baik. 🥲

2y ago

betul tu puan... semua terjadi ada sebab... sy ambil semangat positif puan... sy doakn kesihatan puan baik.. dan ada rezeki secepat mugkin untuk dapat baby.. 1 anak puan di syurga.. ❤️

sama dgn saya pun baru jadi baru2 ni, ada darah keluar tapi tak banyak.. pergi scan doc kata bby 50 50 and xmembesar janin dah rasa sedih tapi still xpuas hati pergi klinik lain scan and doc kata ada kantung n ada janin semuanya normal macam kiraan LMP saya tapi untuk lebih confirm doctor mintak saya terus pergi ke hospital untuk check punca bleeding.. alhamdulillah di hospital bila doctor scan dari bawah ada heartbeat ada janin ada kantung dan ssmuanya ok.. cuma sy kena mkn ubat kuat rahim.. cuba sis pergi hospital check buat scan dari bawah.

2y ago

Terima kasih puan untuk maklumat.. alhamdullilah

sama kes mcm sy... prgnnt 10 weeks.. kluar spotting sy trs g klinik.. doc scan bby xmmbesar kira xmnjadi... baby 6 weeks je dan xada dgr bunyi degupan jntung... so doc kata tggu la dlm 4 5 hari nnt janin kluar sndiri.. dan skrg sy dah 9 hari spotting... xada darah beku atau darah gumpal2 tu yg kluar... still spotting color coklat... skrg ni sy tggu lg seminggu lbh utk g scan blk... mntak2 ada keajaiban dri Allah swt.. awk sabar... tenang... bykkn brdoa.. jg dri dan yakin dgn Allah swt k...

2y ago

Semoga dipermudahkan urusan puan dan bby selamat..

masa pregnant anak pertama, pun keluar drah tmpok² coklat...doc scan perut ,xnmpk janin...tapi bila scan bawah,baru nmpk...tp masa tu,doc sruh dtg balik ke hosp...takut janin xjadi/gugur.....tp alhamdulilah...smuanya selamat. ank pn dah 4 thun..kne byk kn berehat,jgn buat kje berat..

2y ago

Alhamdullilah... rezeki puan... doakan saya ya

mcm saya jgk , Time tu baby 10 week tpi scan ad kantung tapi xd isi 😰 Doktor ckp sya dh keguguran , sya pun pelik la , And saya tk putus asa , sya still tunggu yg ke 20 week , alhamdulillah anak sya sekrg dah 8 bulan da 🥰

2y ago

Alhamdullilah.. rezeki puan... 🤲🤲

doa bnyak2 awak. inshaAllah tak ada apa. fikir positive. dan bnykkan rehat . buat masa ni jgn angkt bende berat2. kalau tuhan kata rezeki tu ada, ada. xd yg mustahil even kalau kluar spotting. yakin inshaAllah.

2y ago

amin... terima kasih atas nasihat puan.. 🤲

Saya pun kalau ikut period yg lepas kandungan 9w tapi masa scan kandungan sebenarnya kurang 1/2w. Tapi saya doa & yakin pada diri ada janin dalam kandungan. InshaAllah sangka yg baik baik, kekal positif.

2y ago

Saya doakn kandungan puan sihat .. dan sempurna kejadiannya... ❤️❤️ stay positif ya

tak sure kalau makan ubat kuatkan rahim boleh selamat ke tak sbb sy dulu mcm tu. spotting memanjng. ada risiko gugur even baby dh ada heartbeat. alhamdulillah anak dh 2 tahun pun

2y ago

Alhamdullilah rezeki puan.. doakn sy ya puan..

sabar sis..sy pn mcm tu bby xda berkembang last2 gugur baru2 ni sdih sngt pregnt msuk 3 bln..

2y ago

semoga dipermudahkan urusan puan... in shaa allah ada rezeki puan tidak lama lagi

sy faham perasaan awak..sy pernah laluinya.. sy doakan baby kuat n semuanya baik2 aja..

2y ago

Alhamdulillah..syukur..jangan melasak k..😘