Picking up baby

Hi experienced mommies. Do we pick up the child every time he cries? Even if we checked all the diapers/feeding/gas/burps, quiets down in our arms, then cries back when put down? I'm afraid he becomes too dependant/makes a habit of being carried every time he cries.

6 Balas

kadang baby memang macam tu . dia selesa dekat dengan mak dia sebab tu dia suka tidur kat riba atas badan kita , ada bau mak . saya baca , kalau nak baby tenang , ibu pun kena tenang handle baby yang meragam . kalau kita naik angin , baby pun akan lagi mengamuk . baby awal awal ni selalu nya dia nangis bukan sebab mengada tapi sebab keperluan dia tak cukup . kalau dalam asianparent ni boleh baca perkembangan baby ikut umur dia untuk memudahkan ibu ibu lebih faham kerenah baby .

5y ago

sama dgn sy.. my baby nak masuk 2 month.. bila letak dekat tilam, mata dia pn buka.. mommy takleh nak.buay keje apa 😅

first baby ke sis? saya dulu juga begitu... 5 org anak mcm mcm ragam. anak ke 3 siap kena sawan tangis.. jika tanya pendapat Saya anak menangis mostly sbb dia rasa kurang selesa. as parent klu anak nangis Kita akan usaha tenangkan anak ... maybe dia lapar atau pampers perlu ditukar.... jgn biarkan anak menangis dan melalak ... sebaliknya dakap anak... sambil pujuk sehingga anak rasa selesa Dan selamat...

5y ago

sawan tangis anak Saya.. masuk je maghrib dia akan menangis tanpa henti sampai isyak... Hari hari nangis... saya ilangkan sawan tangis dgn berubat dgn ustaz

how old ur baby? kalau awal2 memang selalu nk dipegang, dia still insecure sebab dalam perut kan environment sempit. sebolehnya bedung bila nk letak dia tido sendiri, and make sure dia dh betul tido baru letak. stay strong mommy!

5y ago

depends on baby juga. my baby dulu bila dah habis pantang dia mcm dh independent sikit. around 2 months macamtu bila dia jaga pun takda nangis2 sgt. xpe u pujuk cakap2 dengan dia, puji dia selalu. yang penting mommy kena sabar selalu ye 😊

my second son also like ur baby....always cried when he saw me...😍

Do not pick up them. Let them learn to play wid toys

same situation with me too 😪