Picking up baby

Hi experienced mommies. Do we pick up the child every time he cries? Even if we checked all the diapers/feeding/gas/burps, quiets down in our arms, then cries back when put down? I'm afraid he becomes too dependant/makes a habit of being carried every time he cries.

6 Balas

first baby ke sis? saya dulu juga begitu... 5 org anak mcm mcm ragam. anak ke 3 siap kena sawan tangis.. jika tanya pendapat Saya anak menangis mostly sbb dia rasa kurang selesa. as parent klu anak nangis Kita akan usaha tenangkan anak ... maybe dia lapar atau pampers perlu ditukar.... jgn biarkan anak menangis dan melalak ... sebaliknya dakap anak... sambil pujuk sehingga anak rasa selesa Dan selamat...

5y ago

sawan tangis anak Saya.. masuk je maghrib dia akan menangis tanpa henti sampai isyak... Hari hari nangis... saya ilangkan sawan tangis dgn berubat dgn ustaz