CRYING

Hi everyone..why my baby keep crying mase nak poopooo..b4 this dia bf but now i selang seli bf dgn susu formula..its sbb sembelit or what..but the poopoo x keras..any suggestion good susu formula now i using KARIHOME..then mcm mna nak tahu yg susu tu serasi dgn our baby..nak biasakan baby sbb dah nak start keje..she 2 and half month now..thanks in advance ???

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Hi. Hm. Maybe sbab fm tak sesuai dgn baby. My niece pun mcm tu. But you can try give your baby before feeding time, buah buahan yg sesuai. Its help with their digestion too. Memandangkan dia dh makan solid food, sometimes bukan masalah dari fm. But, dari pemakanan yg dia ambil. Anyway, you boleh juga try other fm. Mana tau lebih sesuai. Good luck.

Baca lagi
4y ago

Baby baru nak msuk 3month..depend only on bf..cume skrg baru nak try guna fm sbb nak tinggal keje..i xrase baby that age blh bg buah..btw thanks for sugestion..

My sister ank dia mnum susu bdn plus susu formula. Dia advice kat sya. Klau nk tahu susu tu ok ke tk dgn bby. Baby bila mnum senang nk popo. Tkde berak keras. Second takde alahan apa2. Kulit ok. X demam dan tkde kesan2 negatif.. Kalau nk senng u google jenis2 warna popo. Kat situ u boleh refer warna popo ank u mcm mna.

Baca lagi
Post reply image
4y ago

Berak kerap ? Atau kerap berak tpi susah nk berak.

Kadang sebab susu badan juga , apa yang ibu makan kena tengok balik . Anak saya hari tu 8 hari tak berak , bila check balik saya ada ambil ubat resdung , ubat tu boleh untuk bf tapi maybe baby tak ngam , lepas saya dah stop beberapa hari elok baby berak semula .

dye senang ke ssh nk poo? dlu bby sy pon mcm tu juga.. tpi poo dye keras.. smpai tiga kli tukar susu, lps cuba S26 alhamdulliah baby sy sesuai dgn susu S26... mybe baby sis tk sesuai kot dgn susu sekrg.. kalau tk minta nesht doc dlu 😊

4y ago

Baru start bg fm dlm 2 hari mcm tue..dia berak normal tp susah sket..its take time utk dia teran..sampai nanges2 kesian dkt baby..

Mayb you can try nan..its contain probiotic can reduce constipation..or you can try biogaia probiotic supplement..can be use from newborn baby..my daughter hav the same issue..but after change to nan already ok..

Baby sya pun mcm tu.. tapi xthu lah knpa.. 💆.

4y ago

U bf sendiri or bg fm jgk dkt baby u?? So any action yg i blh try jgk..kesian baby..

U try dutch lady.