Cinta Dalam Doa

Dulu masa mula kenal dengan husband, kita bukan kawan tau. Just, dia pekerja biasa and sy as kerani dlm office. Saya tau dia pun dri kawan2 suia bercerita ttg dia. Masa tu dia masuk office, minta surat. Lupa fah surat apa tak ingat. Masa tu saya doa. Ya Allah, dia baii sgt, humble, suka tolong org. Jika ditakdirkan dia jodohku, Kau kabulkanlah Ya Allah. Dalam beberapa bulan tu kita rapat as kawan je. Biasa2 je. Tak pernah bercinta tau, kita berdua kawan sahaja. Sampai 1 ketika, dia ada meluahkan hasrat hati tapi sy jenis yg tak faham2. Dlm wassap. Berbunga jga ayat. Tapi kita tak faham itu tujukan utk kita ni. Hahahaha. Lama kelamaan, dia balik kpg.. ehhhh rindu dtg dgn tiba2..hahahaha.. Meroyan kauu.. Wassap dia. Tanya2 khabar. Lepas tu dia kata mak dia suruh dia kawin.. Allahhhhhh.. luruh tau hati sy masa tu.. Dlm seminggu la sy tak balas wassap dia, call dia. Dlm hati. Kau nak kawin buat apa wassap call aku lagi. Dia dah balik dari bercuti, dia dtg jumpa sy, tapi sy menghindar. Byk kali jga la menghindar. Dalam masa seminggu sy menghindar, ada pulak org2 dtg rumah nak merisik bunga yg tgah mekar katanyaaa.. Ehh ehhh aku takde boyfriend kot. Kenapa lak ada org dtg merisik ni.. Dgn pakaian tak senonoh. Tak senonoh la ian baru balik kerja tak mandi bagai. Mekap pun tak. Maklumlahhh jumpa bakal mertua mestilah wangi2 kannn.. mekap2 bagi cantik.. Hahahaha.. dah habis semua.. atuk masui bilik. Katanya tu dekat depan ada org masuk meminang. Kau nak tak? Aku tanya laa kat atuk.. aishhh kita tak kenal, tak nak lahhh.. dah la muka tak tau, perangai nanti tak hape2 plak. Reject je la tok.. Masa tu atuk kata laa.. laaa.. ye ke nak reject.. kata dah lama kenal... atuk tgok dia dri keluarga baik laa.. Haaaa.. masa tu terkejut jga laaa.. Atuk cakap cer tengok dulu. Nanti nyesal kau kang. . Haha betul jugak.. Aku intip, terkejut wehhhh.. doa aku dikabulkan suatu ketika duluuu.. chewahhh. Langsung berbunga-bunga hati aku masa tu.. Atuk langsung sergah. Tak nak atuk pergi rejectkan... Hahahahahaha.. Aku kata janganlah tuk. Nanti atuk menyesal. Org tu org baik2.. hahahahaha Sampailah pada hari perkahwinan. Allah.. bergetar aku masa tu duduk sebelah dia.. asyik tertanya-tanya. Betul ke aku kawin dengan dia yg aku doa tu? Masha Allahhhh.. setelah di akad nikahkan. Aku sahlah bergelar isteri kepada Hengky Bin Umar pada 25 Februari 2016. Alhamdulillah, Allah dengar doa aku. Sampai lah sekarang aku dah ada 5 org cahaya mata tapi sorang meninggal(gugur). Anak aku first lelaki, yg kedua kembar, then sorg gugur, and ini last perempuan. Semua hasil caesar. Alhamdulillah, dia sangat baik dan penyayang. Sayangkan anak2 lebih dari aku. Kadang aku cemburu tau tengok kasih syg yg dia bagi dekat anak2. Hehehe Alhamdulillah, dia adalah kawan, sahabat, kekasih,suami serta ayah yang sangat penyayang.. #LOVEATFIRSTSIGHT

18 Balas

Terlintas nak tengok wall sis.. baca cerita sis hampir sama dgn sy.. Dia anak kepada ustzah sy.. just doa je kalau nmpk dia kat madrasah "andai dia jodoh aku dekatkanlah hati kami" waktu tu 2018 pertengahan bulan asik doa benda yg sama je.. sebelum ni kalau jumpa dia tak rasa apa2 pun.. rupanya dia pun doa benda yg sama 😜 . Umii(makmntua) pnggil masuk pejabat , biasa pelajar yg masuk pejabat ni , pelajar nakal.. huhu tiba Kene masuk ni.. berdebar kencang , rupanya nak merisik khabar 😬 Terkejut tak terkata time tu , just senyum je.. dan tak dapat nk jawab apa2 time ni 3hari sebelum raya . Raya Ke3 tunang 16/12 Kahwin.. sepanjang tempoh pertunangan ni.. tak pernah pun mesej.. apatah lagi call.. nombor pun tak ada.. uhhh . agak mncabarrr hehehe .

Allahu..sama gn sy sis🙊bila hati & mata dh xdpt beroperasi dgn baik ms berdepan dgn dia, sy cuma teringat surah Nabi Yusof yg psl dia bgtau ayahandanya psl mimpi bulan dan bintang sujud pada dia. Sy baca surah tu sambil berdoa dekatkanlah dia andai dia jodoh sy. Beza sy dgn suami, dia muda 11 tahun dr sy. Sy sndiri tak percaya tp Allah swt pnya suratan takdir. Alhamdullillahhh dialah yg terbaik untuk sy. Kami nikah 25.1.2020 aritu dan skrg menunggu hari nk dpt 1st baby. Semoga jodoh ini kekal hingga ke syurga. Amin. Ps: Kisah2 ni boleh jd sumber inspirasi penulis skrip drama kan? Hehehehe

Sy pun cinta pandang pertama dgn suami.. 1st time jumpa depan pintu mall je.. sblum ni brcinta 7 tahun dgn ex tpi putus.. konon2 cinta islamic x nak jmpe slalu.. tggu hbis study je.. hamikkk ari isnin sy konvo, jumaat minggu yg sama dia nikah ngan org lain.. huhu.. bila jmpe suami ni klu dah jdoh, sekejap je smua dipermudahkan..

4y ago

Hahaha.. lucu jga kan. Tapi tu la bkn jodoh Allah bagi

Alhamdulillah, tahniah. Rezeki sis 🤲🏻💕. Semoga terus dikurniakan rumah tangga yang sakinah mawaddah wa rahmah. Aamiin 3x

4y ago

Aminnn Ya Mujib. Terima kasih

bestnye ceritaa cintaa sis smuaa 🤗🤗 indah sngat.. xmcm sy xsperti yg d inginkann... 😢😢

Sakinah mawaddah wa rahmah sis.. Mcm bc cerpen pulk sy rasa.. Hihi.. Slmt bbhgia smpai syurga💞

Alhamdulillah dan tahniah sis. Macam baca novel plak. Tgah pagi ni..😊😇tumpang gmbira ya..

Semoga rumah tangga kalian sentiasa diberkati & sakinah mawaddah warahmah. Aaamiinnn. 💖👏

Semoga rumah tangga sis sntiasa diberkati.. Dan diprmudahkan segala urusan sis.. Aamin

5 org cahaya mata da. Alhamdulillah. Bahagia sangat da tu 😍😍