geram!

hi mummy.. sini sy nak cerita pengalaman sy ade kawan mulut puaka dan dapat balasan on the spot.. last month punya cerita.. ade member(tengah tunggu mase nak bersalin) tanyer pengalaman bersalin kat sy.. sy bersalin normal dan dipermudahkan.. so sy cerita lar pengalaman yang sy alami.. sekali dia boleh batu api kat kawan dia yang czer sampai kawan dia up status camni "kau baru beranak sorang da berlagak.. bukan nyer normal masuk syurga, czer masuk neraka" sy sakit hati sampai sy terdoa kan dia "semoga kau susah nak bersalin" selang beberapa hari, sy nampak dia up status dok dalam labour room da 2 malam.. anak dia susah nak keluar.. sy teringat doa sy.. terus sy doa kan semoga dia selamat lahir kan anak.. dan akhir nyer beberapa jam lepas sy doa tu, dia up status da bersalin emergency czer.. dalam hati sy cakap kau tengah tunggu masa nak bersalin tu jangan jadi setan.. tak tahu lar ape yang dia dengki sangat kat sy.. dari zaman U lagi dia iri hati dengan hidup sy.. aritu dia cerita anak dia setiap hari menyusu direct je.. pastu dia tanyer sy "kau pam ke susu kau.. kalau aku, tak rajin aku nak pam" dia boleh lar cakap camtu sebab dia surirumah.. sy ni bekerja.. jadi memang kena pam.. tu pun sy diam je.. takde dengki.. kalau ikut kan hati, memang sy nak anak sy minum susu fresh.. tapi sebab bekerja, sabtu ahad je anak sy dapat susu freshh.. masa mengandung ni jaga lar mulut dan hati.. kite tak tahu ape yang dia alami sebelum dia dapat kebahagiaan tu..

5 Balas

Saya time peknen ni la saya betul2 jaga mulut. Sbb nampak sendiri berlaku depan mata benda yg x diingini. Situasi 1-Ada la kwn sekerja dulu stp kali peknen mesti moody. Semua org dia mrh. Pastu suka up psl kitorang kat fb. Pastu ada sorang pekerja lelaki ckp kat saya kakak tu x patut sakit kan hati org time dia peknen nanti anak dia dlm perut tu akan kena mcm2 penyakit. Sekali anaknya lahir da kena mcm2 penyakit & kena bedah. Rumah tangga dia pula hancur. Seingat saya dia suka kutuk psl rumah tangga org time dia peknen. Situasi 2-Time peknen pggl org syaitan. Lahir je baby dia, bentuk telinga mcm telinga syaitan. Try nak betul kan pun x blh. Tetap kembali kpd asal. Byk2 kan istighfar bila ternampak yg pelik2

mmg ada org mcmni. tp situasi terbalik la.. sy yg mgandung. akk sorg ni (office mate) dh ada anak 2.. tapi tk suka tgok sy mgandung.. mcm2 dia cite bukan2 & sy penah gugur tahun ni. masa dia dpt tau sy mengandung lg sekali dia asik mengungkit je pasal sy penah gugur.. tk faham juga apa yg dia tk puas hati.. sbb sy pun ttc 4tahun.. baru mgandung.. tu pun dia nk dengki,, tapi malas nk layan dia. n sy pilih untuk limitkan pergaulan sy ngn dia.. sbb tknk stress. huhu

masa mengandung dengar kata2 negative memang down sesangat. penah juga kena..tp saya diam ja...yelah sebab saya bru mgandung dorg dh mgandung beranak bkali2. tapi kena ingat setiap org lain2.. nak nasihat boleh tapi jangan sampai menyinggung perasaan org lain..tak semestinya org yang tak ikut jejak cara dorang mgandung beranak adalah salah...badan lain2 apapun ibu2 termasuk saya yg tengah mgandung anak petama ni tetap semangat yaaa💪 semoga semua baik2 saje🥰

😅😅😅 Betul betul, masa mengandung hati kena bersih kan

👍👍