Sekadar meluah

Maaf , sekadar meluah ja sini saya hrp tkdlah komen negatif Sy firstmom tapi dari mengandung sampailah skrg ank dh 6 bln tpi suami tetap tdk peduli , masa mgndung sy sndiri d rmh dia slalu balik subuh sy sakit tahan sndiri bila mengeluh dia mula ckp (Mcm ja kau yg sakit mgndung dlm dunia ni) hm .. sampailah sy beranak dia tiada pun d samping sy , semua dia suruh keluarga sy yg tanggung dan jaga Sya dia beralasan (sibuk kerja tkda masa) dia hntr sy ke kg , dia balik jenguk anak 2 hari ja tu pun mrh² lagi dia bawa sy ke JPN urus surat lahir anak sy lmbt jln dia ckp Sy (woi babi cepatlah perempuan lain pun lepas beranak lagi sakit dari kau) lepas ja urus surat lahir dia balik KK .. Slps balik KK rupanya dia ada prmpuan lain sana sy tau pun sbb dia ke kg sy lagi masa umur ank 1 bln Tu pun dia balik 1 hari saja alasan (supaya keluarga saya nmpk juga dia balik) utk jaga nama dia saja Lepastu dia balik ke kg halaman dia sampai lah skrg dia jrg call kami nafkah pun dia tdk bagi Pertama kali bagi 150 lpstu 200 last sekali 300 dlm 3 bln berturut² selepas tu dia blg saya ni boros byk pakai duit Sblm puasa last kirim duit lepastu sampailah skrg langsung tiada Dia suruh keluarga Sya yg tanggung Kami kdg berikat perut susu bdn Sya pn kdg ssh keluar Lagipun sy tinggal tmpt bapa sy dan bini baru dia Bini dia slalu bawa makanan semua ke dlm bilik kdg kami Mkn bubur Kalau saya minta kirim duit dia terus mrh Sya minta kirim utk keperluan anak tapi dia blg Kononnya dorg pun masa kecil tdk juga pakai Pampers tidak minum susu Dia sngaja tdkmau ambil tahu psl ank , pdhl ni anak pertama dia Baju² persiapan baby pun dulu sy sendiri yg beli Hasil duit tabungan saya yg Sya tukar d kedai runcit hanya utk beli pakaian baby Sya . Kalau dia ckp (nnti dkt hospital adalah tu dorg bagi) Baru saya tau itulah dia balik ke kg halaman dia sbb dia ada bini d sana (blm ada ank) Hancur hati Sya pdhl dulu dia sampai bersumpah dpn imam ckp dia tiada bini Masa kami kawin dia beralasan semua keluarga dia tdk Dpt dtg d sbbkn covid Rupanya keluarga dia tksuruh dia kawin sbb dia dah ada bini Tk tau apa sbb dia kawin sma saya Sya rasa tersiksa Sdhlaa keluarga bapa saya pun tdkmau saya tinggal lama rmh dia Suami saya pun nafkah semua tk bagi Kalau dia tak syg saya sekurg² nya syglah anknya sbb ni anak pertama Tapi dia langsung tiada hati Kalau Sya call slalu mengelak alasan bz Pdhl dkt kg halaman dia tu tkda keja Nasiblah ada ank yg perlu d jaga kalau tdk Sya mau krja Tapi ni ssh btl Kalau kamu d tmpt saya apa perlu kamu buat ? Maaf jgnlah komen negatif saya tktau mau buat apa saya buntu #pleasehelp #firstmom

4 Balas

klau die xmau berbincang elok2 dgn kamu..satu cara saja kamu kena pergi ke pejabat agama.sbb die x menjalankan tangungjawab sebagai suami.sepatut kamu dgn anak kamu die wajib bg nafkah.mungkin pertama Kali pejabat agama bg kaunseling dulu..jika die tetap berdegil pejabat agama blh ambik tindakkan.kamu kena tanya diri kamu..berbaloi atau tidak mengharapkan org seperti itu.melepaskan segala tangungjawab pd kamu dn keluarga kamu.kamu rasa die sayang atau tidak pd kamu Dan ank..kalau sy nampak apa y kamu tulis sudah terang2 die x endahkan kamu.

11mo ago

Sya byk kali minta berpisah tapi dia tdkmau tapi sampai skrg dia tk jenguk kami pun

sis kne kuatkn diri .. cari kehidupan baru bersama anak sis .. klau dia tak mau lepaskn sis secara baik , sis pegi je pejabat agama .. sudah la menipu siap bersumpah depan imam ckp xde isteri ..

Pendapat saya, berpisah, kalau dah tak boleh bawa berbincang. Bina hidup sendiri dengan anak.

11mo ago

laki mcm tu mmg kata xnk brpisah.. baik pergi jer pejabat agama.. pejabat agama akn bntu awk.. skang kn dh ad undang² wajib bg nafkah..

minta fasakh je dkt pej agama sis