Alhamdulillah

Due period jumaat ni. Tapi pagi sebelum subuh saja check upt guna CBD. Alhamdulillah, result positive ?❤️. Bila masa sesuai untuk saya pergi ke klinik untuk buat kepastian? Sekarang pun boleh or tunggu jugak lepas due period tu?

Alhamdulillah
52 Balas

Smlm saya pergi. Check 7w1d ikot scan. Ikot kitaran haid. Harini dah 8 week. Tpi smlm baru nmpk kantung doc ckp nnti lgi 2 mmgu datg lagi tgok heart beat pulak. . Smlm pegi klinik swasta nk tgok ok ke tu. Hehe 🤭. Ckp doc btul kan dlm rahim ya dia ckp. Klo bukan dlm rahim awak rasa sakit dahh..

Aah...better tggu 8 mggu...sy hari tu lps cek trus pergi scan..then dktr suspect luar rahim...sbb xnampak baby.tapi semua org ckp cek lps 8 mggu.. tapi nk tggu 8 minggu tu hari2 stress n takut..sbb kite tkut ape yg dktr ckp tu betol...mnyesal g scan awl..huhu

Tggu. Lps due period. Skrg blh buat pengiraan sndr guna apps. Sy mnta cnfrm ms 8 minggu. Doc ckp jgn buang duit utk scan, mmg x nmpk. Suruh dtg minggu 10 br nmpk heartbeat. Itu yg pnting katanya. Sy pegi minggu ke 11

Alhamdulillah, tahniah sis. 😍 Saya 9minggu baru pegi klinik, terus nurse suh bukak buku. Mula2 ni sis download apps kira pregnancy tu dulu. Nnt dh 9minggu boleh pegi klinik.

Sis jgn check awal sgt.. Sy pengalaman dulu check awal sgt smpai doc suspek luar rahim. Abes kene korek itu ini. Eeih.. Pstu gugur.. 2nd time dh 7-8 weeks bru pegi scan..

Kalo 2/3 minggu tak nampak lagi baby. Aritu sy buat pregnancy test pun 2 minggu doc cakap tak nampak lagi baby. So better pergi scan time dh 8 minggu ke atas macm tu.

Hi semua! Ni gambar 9/3/2020.. alhamdulillah minggu ni dah masuk 6 weeks. Tunggu reda pkp ni baru pegi kk bukak buku pink hehehe terima kasih atas doa semua

Tahniah.! kalau dah lewat seminggu boleh laa pegi.. sy dlu excited jugak hari2 test upt lepas seminggu tarikh period terus pegi kk cek semula dgn doktor dan buat buku..

5y ago

Okay sis. Take care too

Nak g skrg pun blh je.tp klinik swasta la.ckp nak scan untuk confirmkn pregnant.then nak buka buku pink nty bwk pic scan tu skali.sng sikit nk buka buku

Alhamdullilah mummy..Semoga dipermudahkan urusan..8 minggu ok dah nk buka buku pink..nt scan nampak heartbeat baby InshaAllah😊