pengalaman pregnant ada kencing manis

Due date saya 10/2... Tpi dok ckp berkemungkinan saya akan bersalin awal sbb kencing manis n tk boleh lebih dr due date.... Ada tk yg punyai pengalaman mcm saya kene kencing manis masa pregnant... Nk tau mmg dok akan bg tarikh ke utk kita bersalin awal...????

23 Balas

Sy gdm on dc. Due 10.01,serah diri 9hb.01..induce 3x tp failed. 13hb pecah ketubn, bukaan br 3cm. Induce drip.. Alhamdulillah baby boy

4y ago

Induce drip tu xhbis pun. strt jam 9pg, kol 1pm dorg dh buka sbb baby dh lemas, bukaan plak br 6cm.Emergency czer

sy gdm on dc..due date 14/7..kalau tak bersalin, sblm edd, kena serah diri..Alhamdulillah, selamat bersalin pd 13/7 😊

4y ago

Amin

saya br jmp doc..dpt ubt diet..sbb ada kencing manis...doc pon ckp..bersalin awal dlm 38w..skrng sy br 32w6d.

4y ago

Amin... Terima kasih

Sya pregnant yg ke3 sangkut kencing manis,,to syukur Alhamdulillah awal jgk sya bersalin 38weeks 1hari

4y ago

Amin....

Sy time 37 mgu..mmg doktor akan suruh salin awal sbb kencing manis..tarikh doktor akan bagi

4y ago

Semoga di peemudahkn

Ye.. Mmg, takut ada komplikasi masa nk bersalin mcm baby besar, tekanan darah tinggi

Kalau sis gdm on diet, xblh lbh dri due.. kalau gdm on insulin, 37 or 38 msti bsalin

Sy ada kencing manis.due 9.2 ni. Dokto suruh serah diri 8.2 ni kalau tak bersalin juga.

4y ago

Amin

sya gdm on metformin. skrg dh 34weeks. 38weeks doc dh sruh serah diri

Kalau ada kencing manis mmg xblh lbih dr due..sbb takut baby makin besar..

4y ago

Ahaaa.... Dok pon ckp mcm tu....