31week da minum air gula 2 kali

sy nk tyn, boleh ke masa pregnant mkn ubat kencing Manis, kali ni pregnant Ada kencing Manis..keturunan mmg xde kencing Manis, sy pregnant anak ke 3 Ada kencing Manis... Boleh ke mkn ubat kencing Manis yg doc BG... Ada apa2 effect dkt baby x nnt...Kalo sy xmkn ubat Tu mcm mn pulak...

2 Balas

Kalau tak makan lagi bahaya. Boleh sebabkan paras gula dalam tak terkawal. Boleh baca kat mana mana posting Doctor berkenaan risiko ibu and baby kalau paras gula tak terkawal. Kalau ubat tu tak boleh makan takkan la doc nak kasi ibu gdm utk makan.

Kalau dr bagi bila sangkut minum air gula, mmg wajib mkn. Antara sbbnya adala gula dlm drh xterkawal. Kalau xmkn bahaya.