kencing manis

Maaf bertanya... Org yg dah mengidap kencing manis ni, tk digalakkan ke klu nk pregnant.. Klu tanya doc.. Mcm2 jawapan negatif dia cakap.. Ada tk ibu2 kat sini, yg dah ada kencing manis.. Tp blh pregnant lg.. Ada masalah tk sepanjang kehamilan tu..

1 Balas

bkn negatif . tpi mmg btol bhye pd mommy n janin . klau preggy pon tkot bby oon kelua nt ad kencing manis . lps tu doc xgalak kn brsalin 40minggu . brgntg pd ketinggian kndungn gula dlm drh juga . klau lg tnggi lg awl kne brsalin . kecian bby pon jdi bby pramatang sis . sbb tu doc klau bole nk elak kn . sebaik ny kawal dlu kndgn gula . klau da trpreggy tu rezeki jdi trime jela kn . tpi mtk jela yg baik2 .