Susu

Dr cakap.. Susu annum kandungan dia banyak Gula.. Susu lain tak banyak. So behave ya pada yg GDM tinggi

7 Balas

Aah.. I try enfagrow 2 3kali minum. Berat naik emndadak 3 4kg 2minggu. Lps tu stop n minum susu fernleaf n sometime susu fresh kotak. Berat cantik n static. Biler cek vitamin yg ada dlm enfagrow sama pula dgn multivitamin yg doc suru ambik. So better focus kat multivitamin n stop minum susu ibu mengandung. Scary leh naik berat mendadak n gula n bp pun silap2 ternaik gak

aah, betol..masa bukak buku pink tu, awal2 doc dah syorkan jgn minum susu2 camtu..minum yg fresh milk, hl, yg biasa2 je..sbb kebykn ibu2 yg minum susu2 mcm anmum tu kadar gula diorg tinggi

5y ago

Patut la..sy td check pn kadar gula tinggi sdngkn sy tidak suka minum serta makan benda manis2..kcuali minum anmum la

Sy minum susu segar farm fresh je.. Rase la badan bertenaga skit.😁

Sy minum fernleaf je.. Sama doc sy pon ckp mcm tu jugak..

Susu low fat yg paling baik

Lebih baik ambk nesplyy

Thanks info