Kena seluk

Doktor cek bukaan baru 2cm dah suruh admit ward.. x de tanda apa2..darah/air ketuban/mengeras mmg x de langsung.. Tp,lepas je doktor seluk cek bukaan tadi,tiba2 perut sakit.. contraction kah?

14 Balas

biasanyaaa..lph doc seluk tu. bkn doc seluk saja2,,dia seluk utk buat bukak jalan utk laluan bby kuar tu.....lps dia seluk,,kita akn rasa sakit contraction

2y ago

btul sis. sy dlu mula2 doc pelatih wat die check je bpe cm. bru 2cm. skali doctor btul plk seluk mmg seluk die tolak tekan2 dlm tu perhh sakit. bru jd 3cm. lpstu mmg mkin kerap sakit contraction