Tips bukaan please

39w2d Td pg ada turun tanda darah tp tak sakit/contraction so p hospital check sbb misi suruh p check kena seluk dgn dr laki Ya Allah sakit 😭 perpusing2 kt dlm dia mcm tolong bukakkan bukaan or gerak baby x tau lr sbb ctg baby x cantik bby tido mcm tu tp baru 2cm so kena balik rumah dulu lps tu td check dh bnyak darah keluar n sakit contraction pon dh kerap 5-10 minit tp takut kena seluk lg dgn dr tu 😭 still x da bukaan please share tips 😭#firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Contraction da kerap mmg kena g spital blk sis bahaya baby. Sy pun 2 kali dah kena seluk, fes time rilek lg kali kedua kena makin dlm dia seluk sbb nk rasa kepala baby mmg menjerit la x tahan, doc suggest ambik gas tahan sakit

masa contruction dan selok je sakit. kena kuat demi babby. angp perjuangan uyk baby. insya Allah ibu akan kuat. sy baru lepas bersalin anak pertama. pling sakit time contruction, selok dengan luka jahitan.

Kalau dah kerap 5-10min kena pergi hosp cepat. Kalau tak nanti baby dlm rahim jd stress dan boleh bahayakan nyawa baby. Seluk2 time preg ni mmg prosedur normal, mmg kena redha dan hadap je😂

kalau rasa takut susah nk bukak. rileks awak. Sy pn baru bersalin 1st baby. dkat labour room lagi depe seluk kaw2..tp bila rasa nk beranak tu muncul awak tak kan rasa takut pn.

Alhamdulillah sy dh selamat bersalin 18.8.22 dh fully open tp tewas so kena emergency czer 😌 tapi alhamdulillah baby selamat 😊 tq semua bg semangat 💕

sy masa ank 1st dulu.. dekat 5,6 doc dtg seluk2..dari perempuan ke lelaki..dari doc pakar ke doc praktikal.. dia fikir sy ni tikus makmal agknya.. 😡

2y ago

hospital kan sis kan .. hospital mmg mcm tu..