Kena seluk

Doktor cek bukaan baru 2cm dah suruh admit ward.. x de tanda apa2..darah/air ketuban/mengeras mmg x de langsung.. Tp,lepas je doktor seluk cek bukaan tadi,tiba2 perut sakit.. contraction kah?

14 Balas

Sy smlm kena seluk 3 cm ,duk kt wad trus raSe contraction kuat..mcm nk berak ..mcm nk teran je, bgtau misi..terus tolak labour room.. Dlm 15 minit,lahir baby girl ..

2y ago

ye. ank first. Sy risau overdue sbb da dekat 20.10...alhamdulillah bersalin sblum due...