Kena seluk

Doktor cek bukaan baru 2cm dah suruh admit ward.. x de tanda apa2..darah/air ketuban/mengeras mmg x de langsung.. Tp,lepas je doktor seluk cek bukaan tadi,tiba2 perut sakit.. contraction kah?

14 Balas

mmg lepas doctor seluk akan start rasa sakit. saya masa 1st baby mcm tu la.. baby lahir 38weeks 2days. hari seblom tu turun tanda lendir darah, tapi sebab xsakit contraction dgn xde bukaan doctor bg balik tpi soh pantau esok pagi tu start sakit. pergi hospital 4cm dh.. bape kali kena seluk xtau nk cakap.. dgn doctor bg pecah air ketuban sbb doctor kata baru pecah satu lapisan.. petang baru beranak dlm 4lebih.. hampir kena ceaser tp normal dlm blik operate