tooth paste allergies ??

does anyone having allergies with tooth paste while brushing your teeth? im asking because im having bad allergic whenever im brushing my teeth with tooth paste(and also when i gargle with waterpipe, it's apparently trigger my vomits through out the day ?) Anyway, I hope this situation won't last long ?, and i forgot to that mention i lose my appetite too ?

16 Balas

Masa mengandung anak sulung sy mcm tu lah nk guna sabun n gosok gigi langsung xboleh,guna je mesti muntah2, so trpaksa gosok gigi pakai jari n xguna ubat gigi😅, lepas je bersalin benda tu lah yg sy duk angankan nak mandi bersabun n gosok gigi pakai berus😂😂,

Sama, da 3x pregnant mesti alah pd ubat Gigi n sabun Mandi/shower foam....penat tukar2 Tetap muntah gak...dri 1st trimester smpi ank nk keluar....so Saya xde solution utk soalan tu,...harap maaf 😅😅

4y ago

Hehe kan. I pun everytime pregnant mmg allergic dgn ubat gigi and etc.. Asyik muntah je memanjang.. After bersalin pun muntah gak. Haha😂😂

saya tak mabuk muntah2.. tapi bila pagi n mlm masa gosok gigi mmg loya.. kdg2 tak tahan mmg muntah lps gosok gigi.. lps tu okay dah.

5y ago

ya it's happen to me too all the time 😅

sama. paling mendebarkan la bila kena gosok gigi. start tahu pregnant smpai sekarang still rasa nak muntah bila gosok gigi. sabar je ni 😅

5y ago

kan.. even berkumur pun nk muntah, belum lg time tgh mandi muntah je keja 😞

Same here. So I use lesser toothpaste. And try not to breathe with my nose. And quickly brush. But sometimes, failed. And vomited. Tsk tsk.

4y ago

Im doing the same thing dear.. I brush my teeth as quick as i can. But the result is the same. End up vomiting everything i ate before.. 😅😅😅

sama la.. dan selera masih main2.. kadang ok kadang xok. 😌

5y ago

Listerin too strong for me. i guna Colgate plax for now😅

Kita sama ..saya pun dah sebulan mcm ni 😣..harap nanti okay insyaallah .

5y ago

i see. i dah 15 weeks tp still teruk muntah, hopefully it goes away soon

Hehee samalah..rs mcm takut nk gosok GG..sbb X tahan muntah teruk sgt

Jgn kan tooth paste..tgo bayang tooth brush pun dah mual..🤣😂

Same with me on my 1st trimester now its getting better ☺️

5y ago

i dah masuk 2nd trimester.still muntah2 lagi