Saya obesity, dgn brt lebih 100kg. Sy kawen agak lewat dan tak sangka sy bunting pelamin.

Doc detect sy ada kncg manis sblm mengandung, skrg da start mkn ubat tp blum insulin. Cuma moral sy down bila doc tanye kenapa tak buat check up sblm plan nak mengandung.. Mcm2 da sy buat.. Kawal mkn.. Exercise, stop sugar n bacaan gula sy makin terkawal but still doc nk refer sy ke hospital. Ada ke ibu2 yg ada pengalamn mcm sy. Mcm mana ibu2 handle. Sy taknk insulin. Kdg2 sy jd tkut nk mkn smpai brt pun turun sikit.

2 Balas

jgn x mkn sis. nt akan myebabkn kandungan x mnjd. Sb sis dh mkn ubat. gula sis terkawal. baby puye gula pon akan terkawal. nt dia xde gula. sian dia.

Rileks. Ikut je prosedur.