Morning Sickness

Sy dr start preggy smpai da msk trimester ke2 masih xbrenti alahan,asek mntah2 jer..selera mkn mmg out..xtau nk wt cne dh nk bg selera mkn naik..makin susut dh bdn..sblm preggy,brt 51.5kg..skrg 14w+ brt 50kg je..xlme nk check up utk 16w,rsau tkot brt mkin drop..huhu ade suggestion x?

2 Balas

Btabahlah sis. Mmg xde yg bole hentikan alahan. Dia akan hlg sendiri. Saya 1st baby hari tu smpi week 16 bru hlg. Check up jak berat mkin trun smpi kena refer dgn doc. Now preg 2nd baby, 12weeks mc melayan alahan. Bdn da cengkung. Da 2 bln xble mkn nc or minum air putih. Semoga kita sentiasa kuat momy.

Alahan ni mmg xleh nk elak sis ..kena sbr jela. Tp mkn ttp kena mkn..mcm sy dlu .pk bby je. Alahan mmg trk smpai nangs2 dlm blik air sbb pnt sgt ase bila mkn mnth je...tp pk bby mkn jugala ckit2. Hehe...sis kena kuat ye.