Xpasti

Dlm pkol 8 mcm tu sy g kncg tiba2 mnyembur keluar drh ni sketol mcm ht ayam.. Sy plak mmg pregnant 5w+ mcm tu cuma tggu lg 3w utk scan lg cek heart beat, tp bile dh kluar mcmni sy trs pikir ggur, tggu suami balik surau trs ajak g hospital, doktor cek bwah, scan, cek upt, ambil sampel drh... Mcm2 la jd bhan dorg mse tu end up.. Doc scan utk kali ke3 doc ckp kantung masih ade.. Jln bukaan pn masih elok terttup mmg xbuka.. Sy cnfuse sgt2 cuma doc bg 2 kata sma ada kandungan msih awal, janin xde heart beat lg then, luar rhim dan kandungan xjd, yg kluar tu hanya darah beku kata doc sbb klo janin dia ade isi putih2 skit mcm isi ikan,tp yg sy ni mmg. Ketul drh sepenuhnya mcm ht ayam tu.. apa2 tggu 26/8 kna refer pakar, doakan sy ya mommy2.. Hope ade rezki sy.. 6thn sy mnnti, doc nk pastikn kandungan brapa weeks pn xblh sbb 1hb 7 sy period.. Sdgkn pg kat swasta doc sane bgtahu dh 5w..sy risau mmg xlena tdo dibuatnya

Xpasti
77 Balas

Sy pn mcm ni masa 1st trisemester pregnancy..darah beku..Alhamdulillah baby ok..skrg tunggu nk bersalin..insya Allah sy doakan baby sis & sis baik2 aje & sentiasa dilindungi Allah swt..

5y ago

Alhamdulillah.. Hrp nasib sy sme mcm sis.. Risau jg actually.. Tp ttp pikir positif.. Bed rest je ni ha

InshaAllah, moga baik-baik aja kandungan sis. Semoga Allah permudahkan segala urusan sis ketika hamil sehingga melahirkan. Banyak-banyak berehat ya sis. Fikir yang baik-baik aja. 😘

Kena rehat byk mom.. Baring je kat katil. Sy pn mcm ni kehamilan awal dulu. Saya makan duphaston smpai kandungan 14 mnggu. Skrg syukur dah 6 bulan lebih. All is well mom...

InsyaAllah... Tq semua atas doa dan sokongan kalian... InsyaAllah... Sy kuat dan berharap bby pn kuat.. Smoga dipermudahkn sgala urusan kita semua.. AAMIN YARABBAL ALAMIN

Sye pn 5week hri tu kuar drh mcm ni...p kcmsn kt hsptl doc check,seluk,scan sume bagai n bg mkn dupasthon .. alhamdulillah,skrng dh 4months

Insyaallah..doa yg baik2.. Mcm sy dl.. Keluar darah ketul2.. Admit.. Doc bg dufaston.. Alhamdulilah.. Dh selamat bersalin blh 7 hari tu.. Sy pon ttc 6tahun..

5y ago

Allahuakbar.. Besar nya xiptaan Allah.. Sy pn hrp keajaiban yg sma mcm apa sis lalui

in sha Allah xde apa tu..bnykkn bdoa yer sis..pk yg baik2..mntak yg baik2..in sha Allah smua pn baik2..apa pn take care yer..smoga sis n bby shat keduanya

5y ago

aamiin..wc dear..take care ok 😘

Sbr dear... Jaga diri.. Bykkn rehatn air suam jgn kurg tau... Sentiasa follow up ngn doktor... Semoga awak kuat.. In shaa allah rezeki awak ❤️🌹

5y ago

Amin... Bykkn doa ya sis ❤️🌹

Assalamualaikum cik puan siti.. Nak tau perkembangan selepas bleeding bln 7 lepas mcm mana sekarang.. Sihat ke.. Kandungan dah berapa bulan?..

5y ago

Alhamdulillah semua kuasa Allah.. Moga sihat n selamat melahirkan nnti..

I pon baru ni terjadi,dah sepuluh tahun menunggu.kita minta secara elok tuhan tak nak bagi,kalau orang buat secara haram tuhan bagi😡😡😡😡

5y ago

Sabar ya sis... Ada hikmah dia.. Percaya dgn tuhan k jgn terlalu stress