Brownish spotting & bleeding😰 Usia kandungan sebenar 😓

Salam semua. LMP sy 28/11 tp, cek UPT mmg +ve. Scan doc mmg dh nmpk heart beat. Spttnya kandungan sy dh 9 weeks+ (lewat 2 mggu dr tarikh LMP). Tp doc KK scan masih baru lagi around 6+. Ada kantung & yolk sac. So sy skrg tgh confuse usia kandungan sebenar. Skrg sy keluar darah hitam & darah merah bercampur lendir. Jd adakah kemungkinan utk sy miscarriage? 😭 Mohon doakan baby sy dpt survive 🤲🏻 .Bdw, masa 1st bleeding sy terus ke hospital. Doc suruh tggu lagi another 2 weeks 😫##1stimemom #mommybingung

7 Balas

Sis sama kes mcm sy.. kandungan ikot tarikh LMP dgn scan tak sama.. LMP dah 8weeks+ tapi scan baru 5weeks+.. baru nampak kantung je.. sy pun ada spotting tapi spotting sy wrna coklat cair. Kdng2 bnyk tapi bila lap je bru ada. Tak melekat pada panty atau pantiliner. Skrng pun sy tunggu dlm 2minggu utk scan semula tgk perkembangan kandungan. Sama2 kita positif dan keep berdoa semoga semua baik2.

3y ago

Itulah sama dgn sy jugak. Tgh monitor sendiri. Sy coklat pekat tp bukan merah darah. Mudah2an ada rezeki kita utk kali ini. Aamin YRA 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Sis ada rasa cramping x? Kalo sis bleeding lagi n cramp baik gi hospital balik xyah tunggu 2 minggu. Sbb sy pun baru je gugur 2 minggu lepas macam tu la spotting ,bleeding pastu jatuh sndiri 😔 Apapepun sis kene siapkan mental byk berdoa taw insha allah bby sihat amiin

3y ago

Itulah mudah2an ok. Skrg masih lagi spotting tu 😓

Kalau keluar banyak fresh blood & rasa cramping pinggang & ari-ari kemungkinan nak gugur tu ada. sbb sy mcm tu tahun lepas, gugur masa 6 minggu. semoga dipermudahkan segala urusan sis.

3y ago

Terima kasih 🤲🏻

bleeding masa pregnant x normal sis . pegi emergency cepat2 sis refer doc . semoga dipermudah urusan sis

3y ago

Terima kasih 🤲🏻

sis, macam mana keadaan sis? sis okay? baby ok ke sis?

3y ago

Stkt ni sy ok. Takda skt perut or etc. Cuma rasa risau sbb masih ada spotting. Sy dh refer KK doc ckp kalau bleeding berterusan mcm period tu kena segera ke hosp. 😰😭 bdw sy kena refer O&G 24/2 ni.

Moga Allah permudah segala urusan ibu dan baby .

3y ago

Aamin YRA. Terima kasih 🤲🏻

better cek