Tak perlu check upt hari2 kalau dah terang

Hi di sini saya nak conclude skit, sbab nmpak ade post pasal upt check hari2. Ok ni contoh untuk upt strip 6mm kat shopee tu. Kalau upt tu dah terang dua2 line blh trus stop dah upt. Sbab nnt kalau makin dicelup alan makin pudar line T tu. Ni dipanggil “hook effect”. Hook effect ni terjadi bila hormone hcg kite dah terlalu tinggi dah so upt pun blh jadi ralat dah bila smpai 1 tahap. Contoh upt bawah ni. Diambil dari air kencing sama. Cuma bezanya yg atas tu trus dicelup dlam air kencing 100%, upt bawah tu pula air kencing sama tp dicampur 50% air paip. Maksudnya 50%kencing, 50% air paip. Blh nmpak upt yg dah diluted ni lagi terang dari air kencing 100% tu. So konklusi nya upt dah terang blh stop terus upt kalau taknak jadi stress sbab nmpak upt makin pudar.

Tak perlu check upt hari2 kalau dah terang
4 Balas

Sy sedang alami. Dh lah pernah keguguran tu yg risau. Lg few days masuk 7mggu . Masa 5-6mggu kemain terang upt. Harini sy tgok line tu semakin light colour

1y ago

Alhamdulillah sihat2 je harini 13 minggu 😊

betul. xde guna cek byk kali jika dh terang, xde maksud apa2 pon

Good sharing 😊🫶🏻👍🏻

good info👍🏻