Info Upt Faint

Sering kali melihat upt faint line... Ada yg kata negatif...ada yang kata positif..suruh repeat lepas seminggu...sebulan... takpun pergi scan terus... Dik non...kjue nak habaq mai... Upt ni mengesan hormon baby hcg (Human chorionic gonadotropin) Upt akan faint kalau hcg tu rendah...memang positif la biasanya... tanda dah ada la zigot/embrio kat dalam...tapi kena tahu..once ada hcg yg mencukupi..upt akan faint line... Kena repeat setiap 2 hari kalau dapat upt faint line utk pastikan line tu makin terang...biasanya kalau baby sihat hcg akan double up dalam masa 2 hari...kalau makin pudar maybe ada masalah... Kalau negatif terus maybe upt sebelum tu rosak/false positive atau kesilapan masa mencelup/titis... Tak payah la suruh si pemunya upt tu pergi scan lagi...tunggu upt terang barulah scan...biasa upt pudar ni antara dpo8 hingga dpo17 gitu (day past ovulation)... kandungan baru 3-4wks..memang x nmpk kalau scan... 5wks ke atas la biasanya baru nmpk... Kepekatan urin pun main peranan juga masa guna upt..pastikan puasa air atau pun guna urin di pagi hari...sebab malam tu kita tidur kan..jadi urin lebih pekat... Banyak lagi sebenarnya kena amik tau pasal upt ni...nanti lah bebel lagi...utk yg tak tau tu.. #ttcmalaysia #infottv

Info Upt Faint
1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Betul tu. Hihi

2y ago

Sharing dari group ttc🤗