upt yang terang jadi kabur semula.. kenapa?

awak awak..nak tnya... pernah berlaku pada awak awak tak... sebelum due period lagi 8 hari.. line positif kabur di upt makin terang... dan bila delay period dah hari ke empat harini, upt yang terang tu menjadi kabur.. kenapa ya?? sapa pernah kena macam ni? saya takde sakit perut takde keluar apa apa darah period dah lewat 4 hari..just pelik kenapa upt yg sepatut yer makin terang,tapi jadi kabur semula.

2 Balas

klu ikot apa yg sy blajar sbg ttc.. bila upt kabur ia mnnjukn tnda positive..cuma kabur krn hcg msih rndah..hcg akn brtmbh mkin hri dan sgt digalakkn utk test upt lg. dan sekiranya upt yg aslnya terang semakin kabur ...ia mgkin tnda2 chemical pregnancy...iaitu ggur. cm ni trjd wktu awl2 bgini...sbb tu kdg ada tak sedar.sbb xsmpat cek upt. biasakan cek upt lps delay period smgu dua. puan boleh je tgu lg.. peka jka ada tnda drh. boleh cek upt clear blue. atau trus jmp doc utk buat beta hcg. scan wktu ni mmg xkn nmpk apa. tp beta hcg utk ksan kndungan hcg dlm bdn msih ada atau tdk.

2y ago

Sis sy ada test beberapa hari lepas upt terang , tp masa tu saya guna air kencing pertama n belum minum apa2 , harini saya repeat test tpi sebelum test sy ada minum air kosong dan kopi .. dan line saya pun kabur .. adakah sbb sy minum mmpengaruhi line tu ?

better sis g klnik jmpe doc n chck..tu.lg better