Nak tanya sikitt

Mamy2 kat sini bila dpt upt positive korang akan trus celup hari2 tak tengo line makin terang ke tak? Bila baru korang akan stop buat upt? Bila line dah sama terang ke ape? Sbb saya buat upt strip biru 6mm beli shopee tu. Buat dari samar2 lagi. Skrng dah terang dah line dua2. Jadi was2 pula sbab ade ckap kalau dah terang xyah buat dah sbab nnt result akan jadi ralat.

31 Balas

saya first mom,saya test sekali je upt double line pekat pastu terus call klinik kesihatan buat app,saya tak test banyak kali sbb taktau pulak kena test banyak kali hahaha,pastu tak gi scan kt swasta pun terus je gi kk lps app,nurse Dr Tanya,tak buat ke scan swasta,saya kata tak,n perlu ke? saya Tanya balik hahahaha..dari situ baru saya tahu kena buat scan tapi nurse Dr okay je sbb dorang pun akan cek di kk

12mo ago

checkup kk actually bagus sebab lebih detail walaupun lambat,kena tahan sikit lah mulut dorang but actually okayje,mcm kk saya dorang okay je,anggap yg dibebel tu utk kebaikan hehe

Sy dpt je double line, besok pagi terus cek guna clearblue digital dpt pregnant 2-3. Sy x cek lg ckup cek 2 kali je, smpi lah 8w pegi klinik buka buku pink d klinik akan test lg untuk confirm. Haa campur smua 3 kali je la sy cek upt campur cek kat klinik tu. sy jenis xnak fikiran tmbah celaru sbb balik2 nak cek. ckup la cek sekali guna strip dpt double line, then cek guna digital. Hehe

saya dulu 2 kali test je.. satu pakai yg jenis biasa tu je..lepastu naik double line pekat sy confirmkn balik dgn beli yg mhl sikit clearblue tu sbb lg bagus lh bole tgok brpe weeks and lg tepat pastu dh dpt kptusn g klinik swasta scan double confirm pstu bole buat buku pink kt kk nnty dorg nk tgok jugk scan baby kt swasta tu klo ade supaya lbih mudhlh proses nya gitu

xperlu cek hri2 sis..saya pon 1st mom. bila dh dpt positif,terus g scan je..saya scan mse 6 weeks dh nmpk kantung..tp scan TVS la. klw scan perut,kdg x nmpk ape lg sbb awal lg..mse 9 weeks pon,dctor saya still scan TVS lg..lps pd tu bru scan biase..so xperlu cek hri2..better trus g klinik utk lagkah bjaga2.

kalau sy cukup buat sekali ja,sbb biasanya beli 1 strip. kay sini mahal harga kit upt. kalau nak double confirm bole beli strip lg. dah 2x cek 2 garis,memang confirm la pregnant tu. berapa kali pun check tetap akan garis 2,sbb sepanjang pregnant hormon hcg makin bertambah. tak ada nak ralat tu resultnya

12mo ago

Tq komen sis post ni dah lama sbnarnya 3 bulan lalu hehe.. saya dah 13 minggu pregnant skrng Alhamdulillah.

sy pon sama mcm tu. dulu test hari2 sampai terang pekat double line. lpas dah pekat stop upt. sambung pulak kt scan 😂dri hnya nampak kantung kosong,bby dan heartbeat , stiap bulan scan nk monitor tumbesaran dia smpailah lahir. kalau dah pekat xyh test dah. g scan je

saya cek upt 3 hari lewat guna dip & tell tu dengan sekaligus clear blue terus naik double line terang ... lepastu tunggu sampai lewat 2 minggu test guna gurdian punya murah je sama terang .lepastu kira ikut last period dalam 10 week terus buka buku

kalau dah line terang, boleh double confirm pakai upt lain beli dr farmasi. dip&tell / clearblue digital kalau ada bajet. beli folic acid kat farmasi dulu kalau belum ada. kira usia kandungan ikut lmp, lepas 8w boleh pegi scan kat swasta

1y ago

kalau dah double triple confirm dah tak perlu test sis. tunggu 8w-9w nanti pegi scan utk confirm pregnancy dlm rahim.

try beli upt jenama lain, atau yg lebih elok. saya dpt tahu pregnant, seminggu lepastu sy test lagi pakai yg mahal sikit utk dptkan kepastian sebelum gi klinik buat pengesahan. kalau boleh gi klinik time 6-7 minggu, sbb kalau awal sgt takut tak nampak

1y ago

Saya dah 6w4d dah harini. Smua upt dah terang bederang. Clearblue digital pun naik “pregnant 3+”.. Ingat sabtu ni baru g scan .

Sy lambat period 1 hari je terus buat upt. Pastu line terang. Konpiden betul tk repeat pun 🤣 pstu tunggu 9 minggu baru scan kt swasta. Nampak janin, hearbeat semua ok pastu terus buat buku pink. Tktahu pula kena repeat buat utp