Cat issues 😸

Di sini ada tak yang bela kucing di rumah? Saya sblm preggy mmg ada kucing-kucing di rumah. Kandungan baru 6W. Kucing-kucing saya Indoor/Outdoor cats. Siang keluar, malam di dalam. Sy tidak tidur bersama kucing. Kucing semua tidur di ruang tamu. Ada 3 ekor semuanya. Litter box mmg ada. Setiap hari sy bersihkan litter box dan pakai mask. Dan cuci tangan dgn kerap. Nak suruh suami tak dapat juga sbb kerja setiap pagi, balik petang. Takkan lah kan biarkan litter box berbau the whole day 😅 Ada tak mummy di sini yang bela kucing di rumah? Ada tipsnya utk keselamatan baby sy dan bela kucing pada masa yang sama?

Cat issues 😸
24 Balas

guna sarung tangan dan mask sbb najis kucing bhya utk kndungan ..sy bela kucing juga tp najis kucing smua suami handle

2y ago

Kalau suami sempat tlg, dia mmg tlg. Tapi most of the time sy buat sbb sy yg nak bela kucing 😹 Jadi tanggungjawab sy la. Selama ni pakai mask ja bersihkan dan cuci tangan. Tapi sarung tangan tak pakai. Baru ja tdi sy beli sarung tangan plastik 🧤

kalau saya, saya pakai mask dan klu husband balik awal mmg dia yg atur kucing

Terdedah pd toxo la klau x berhati-hati.. just jaga kebersihan lg la

pastikan ada air purifier ..

2y ago

Tak mampu beli air purifier 😅 Selama ni, buka tingkap2 di rumah je.