bagaimana mau turunkan berat badan semasa mengandyng ek?

dalam seminggu berat saya naik 3kg,

5 Balas

Hello sis, cara nya makan ikut diet suku suku separuh. Makan 3 kali sehari. Nasi suku, protein suku, sayur atau buah separuh. Kurangkan gula,garam dan minyak dalam masakan dan minum banyak air putih. (2-3L sehari). Kenyang ka? Kenyang. Sy pun dah cuba. 26w dah 😊 Berat dari 75 kg turun 73kg. ok lah turun sikit daripada tiada. Last checkup berat sy naik secara mendadak, dan disuruh untuk makan ikut dsss ni. Jangan sengsara kan sendiri makan terlalu sikit. Ibu mengandung perlu kan nutrien utk janin dlm kandungan. Ikut saja portion dsss ni. Kalau lapar snacking yg sihat2 je. kekacang, dan buah-buahan. Apa-apa pun disarankan berjumpa dgn pakar pemakanan di Klinik terdekat. Semoga berjaya sis~♡

Sama lah naik 3kg . Nurse bising , srkg tgah jaga betul2 makan 😅 setiap hari timbang . Harap jmpa nurse berat badan kurang sikit . Makan time nak masuk trimester ke 3 nie mendadak semua bnde nak makan 🤭 tp kena kontrol . Nurse bising ada baik nya jugak untk ibu dan baby 🥰

1y ago

𝘦𝘺𝘢𝘢 𝘵𝘶𝘦𝘭𝘢𝘩...𝘢𝘵𝘢𝘴 𝘯𝘢𝘴𝘪𝘩𝘢𝘵 𝘣𝘦𝘳𝘴𝘢𝘮𝘢 𝘣𝘦𝘳𝘢𝘵 𝘴𝘺𝘢 𝘰𝘬𝘢𝘺 𝘭𝘢𝘩 sekarang❤

kena diet sis.mmg agak seksa tp bila fkr utk kebaikan diri dan bby.nak tak nak kena diet gak. minum air kosong 2liter. sy makan nasi perang dlm kuantiti sdkt.

Sy pun naik byk tp sy limit kan mkn mlm sebelum pkl 8mlm dan makan yg ringan2 shj. Mcm roti 2 keping cicah air susu atau mkn buah shj

jangan la makan banyak simple