Tips to share,

Dah masuk 31weeks,kepala baby dah di bawah.kadang-kadang rasa 1)sakit bahagian bawah rahim: -Apa yg sy lakukan,buat senaman kegel *kalau rajin,sbb nak angkat punggung tu jadi berat* & duduk dalam keadaan sujud dalam kiraan 8 @ 10. Alhamdulillah berkesan hilangkan sakit bawah rahim,sengal bawah rusuk. 2)Sakit tulang tongkeng: -Cuba cari alternatif lain gunakan gym ball & duduk atas ball tu dengan gerakan kedepan & belakang.boleh rasa lega. 3)Susah tidur malam -cuba gerakkan suami jgn bg dia tidur dulu dari kita.mana aci dia sedap tidur,kita terkebil-kebil mata amik masa nk tidur.ok la tips no 3 tu merapu je???. Ibu-ibu yg ada tips selain dari tips diatas tu boleh la share!

1 Balas

Bgus amlkn senaman kegel..sy amlkn & alhmdulillah mudah brsalin..sakit kejap & bukaan cepat..duduk dlm LR xsmpai sejam baby dh kuar..🤗