Baby Susah Tidur

Salam. Nak tanya, ada tips tak nak buat baby 28 hari tidur tgh malam? Sbb anak saya siang alhamdulillah senang tidur. Bila malam, start 9 malam sampai 1 pagi cukup susah dia nak tidur + menangis. Tp kalau dh tidur lepas 1 pagi tu, senang je dia tidur sampai 3-4 pagi utk susu atau tukar pampers. Cuma start dr 9 malam nak ke 1 pg tu. Ke sbb baby nak beralih masuk sebulan dia jd mcmtu? Sy perasan start minggu ni la dia meragam susah tidur tu. Start masuk 25 hari, sblm ni ok je senang tidur.

1 Balas

baby dan especially toddler ni, kita kena ajarkan rutin. biarkan dia biasa dengan rutin yg kita buat. supaya senang nak handle. contoh kalau jam 10 malam adalah waktu utk tidur. jangan sbb weekend boleh tidur lambat.. tak boleh mcm tu. sama juga dengan baby. rasanya waktu rutin dia dah beralih arah tu. sebab tu dia jadi mcm tu. sia kena ejas waktu tidur dia ketika siang. supaya boleh balance dan dia boleh tidur jam 9 malam. 😊