Sakit Punggung

Ada tak yang dekat sini pengalaman sakit tulang punggung? Macam rasa tulang terseliur? Sakit tu ada time je bukan setiap hari sakit. Bila sakit tu datang nak duduk susah, nak berdiri susah. Tukar apa2 position pun susah. Memang tak boleh tidur. Sesiapa pernah tak? Ada tips tak? Normal ke benda tu ?

3 Balas

Mcm saya ni. Tak boleh dlm posisi sama dlm tempoh 10 minit. Kena cari posisi sesuai, guna ergonomic pillow support punggung tu. Kerap senam kegel dan brisk walk Ni sbb kandungan membesar himpit otot berkenaan.

sy da 28w..mse kndgn 25w keatas lg sy mmg skit kt tulg punggug..mcm tulg cenonggeng..nk baring or duduk mst berlapik..mcm tilam..klo x sakit x tau nk kata 😩

sama.. kalau buay kerja byk selalu sakit tulang punggung. dduk lama sgt pn sama.