Normal ke ye mummies?

Saya dah 35w lately ni sakit sangat tulang belakang lagi lagi yg spina tu. Bahagia punggung pun macam tu kalau bt senama kegel ya allah tu je tahu sakit dia macam mna. Lepastu selera makan tu ada cuba tak rasa nak mkn nak bnyak minum air manis yg sejuk jee lately ni.. plus saya smpi skrg ada sickness tu. Kalau macam je dah lena tidur ttbe tejaga pukul 3-4pg mesti muntahhh selagi tak muntah selagi itu la tak selesa nak tidur. Ada tips takk utk hilang kan sakit belakang ni. Kalau baring jgn cakap la kiri kanan tak tenti arahh bila dah lena tuu jgn le ada yg kejut kan ke atau terjaga sendiri, sbb nya nak cari posisi nak tidur balik tu astagaa susah ya ampun 🥹🥹. Kalau ada senaman yang boleh suggest tlg share ye. So far saya banyak bt kegel dgn squat tu jela.. ada org kata mandi pool bagi relax tulang tulang tuu.

1 Balas

Klau bab tido susah tu dgn sakit tulang belakang tu kita sama sis ..dari start pregnant sampai skg susah nk tido ...tapi Klau dh tido jgn lh terjaga payah balik nk tido ...walau pon dh mngantok tahap gaban😅..sakit belakang jgn cakap lh tnya Allah je tahu...NIE dh masuk 36 week 1 days...sakit dekat ari2 nak berjalan pon Ajab lh...