Sakit tulang ari2

Ada tak mommies yg kat sini bila tidur mengiring bgun2 sakit dekat tulang kemaluan? Start masuk 3rd trimester ni dah xselesa nk tidur. Bila baring terlentang sakit tulang belakang & dada, rasa sesak nafas. Cuba tidur mengiring, dekat celah kangkang tu sakit sgt rasa nak patah tulang even dah kepit bantal kat tgh. Nak gerak tukar posisi pun sakit kena slow2. Ada tak tips nak hilangkan atau kurgkan sakit kat tulang ari2 tu? Rasa serba tak kena bila tidur

13 Balas

tu normal mom, mmg 3rd tri ni akan rasa macam2. i dulu setiap malam cramp kejang sampai punggung sampai gerak sikit menitis terus airmata😂😅. elakkan membongkok, if pakai seluar or skirt pakai duduk, ikat tali kasut ke apa ke👍🏻

Belum alaminya.. setakat jarang rasa ngilu sekejap je di bahagian tu. Nak tanya kalau kita guna maternity belt boleh x kurangkan sakit tulang ari-ari tu? Ada sesiapa berpengalaman ?

Saya rasa sakit tulang area bawah tu especially bila bangun dari baring. Baru je tanya misi haritu dia kata biasa la tuu 🥴 time first pregnancy saya takde rasa mcm ni pun

saya alami smua kesakitan tu start dari trim. ke2..Hamil ke3 dan ke4 (skrg ni).sngt menyeksakan.jeles jgak tengok mummy yg lain sihat2 jalan ke hulu hilir😅

Rasanya mmg takda cara untuk hilangkan🤣 sbb mmg dah timing baby ke bawah n mommy kena bersabar sampai dia lahir. Semoga tabah sis. Sikit lagi

Sya strt Sakit dri 5 Bulan lgi smpai La sekrang 8 Bulan, nk bgun nk tido nk duduk skit smpai berdenyut, slalu org bgtau kepla bby dduk bawah

sama tapi saya bru 2nd smester..mcmana nak buat ya .selesa telentang tapi org kata tak elok telentang sbb kurg oksigen pada baby ya

saya pun tengah alami.. susah sikit nak tido sakit celah peha.. 😔 sakit kat tulang kemaluan.. try urut2 lembut sampai tertido..

saya start skit tulang peha 35week lagi . nk mgiring waktu tidur pun siksaa . sakitt . bila berdiri n duduk okk . hehe

Sya pun bgtu juga...Smpai keluar air mata ni klu nak bangun atau nak berdiri.. memang sakit sangat...