tendangn baby

Dah 20weks tp lom rasa tendangn or pergerakan baby..normal ke..ms scan baby aktf kat dlm tp sy lom rasa baby menendang..brp weeks ye moms normal kita blh rasa pergerkn baby kat perut..first baby♥️

31 Balas

Saya 15w6day terasa tapi tu pun Kadang2 saja... Start 18w ada terasa kuat lagi dan bila da 20w dah boleh rasa lebih kuat sikit... Sekarang dah 25w kalu ada gerakan letak tapak tangan dah boleh rasa gerakan....saya jenis badan yang besar....sis jangan risau tidak semua org sama....mybe baby sis ada gerak cuma sis tidak perasaan sebab mcm kena jentik jak tu sis...

Sy alhamdulillah 16weeks dh start rse halus2...tapi masa 19weeks masa scan baby aktfi semacam sampai doktor pujuk suruh diam sekejap sbb nak tgok gender...tapi masa scan aktif..tapi perut xrse pape langsung gerak..mungkin kulit kite tebal..nurse kate mungkin sbb kdg2 die gerak tapi kite xperasan

depend pd org jgk sis...mcm saya alhamdulilah dkt nk 20 week dh rse tendangan baby tp halus2 je...pastu pergrkn dia pun halus jgk...baby saya pun aktf jgk msa scan,skng nk masuk 21 week dh ☺️...insyallah sis nty sis dpt rse la tu 😉

Thnks all..atas pndapatnya semua..maaf tk blh reply one by one sbb line tk bagus lha dkt rmh sya..kita sebagai moms n calon moms sdh pasti berharap yg terbaik untuk ank2 kita kan..semoga kita n baby kita sllu sehat ye moms..

kita 20 weeks bru start rasa mcm angin sis ...bila naik 21 weeks meriah dia tendang2 badan kita gmok jugak sis jangan risau tak lama lagi die tendang tuuu.positif yaaa.bnyakkan mnum susu untuk baby .mkanan sihat .☺️

Saya first baby ni 19weeks da rasa.. tp bergantung juga pd org.. ramai kata anak first rasa lambat.. mungkin dlm 20weeks ke atas.. InShaAllah tk lama lg rasa la tu.. semoga sis n baby sihat ya 🤗

Sy check up 18weeks msh xda rasa baby tendang lg. Pastu nurse check perut utk dgr heartbeat baby.. ada la dia tekan2 prut sikit. Baby ok.. Dh blk dri check up tu bru la ada rsa bby gerak2.

20w ni sy rasa baby gerak2 mcm geli2 tu😁. Semakin hari semakin terasa tp blm nmpk mcm kaki atau penumbuk kat perut sy ni. Cuma ada getar2 tu apalagi kalau sy tidur telentang

Depend on individu sis. Setiap orang berbeza experience. Macam saya, pregnant anak 1st tahun lepas pun saya tak rasa pergerakan baby. Dah 20 lebih weeks pun baru rasa sikit2.

Tgok pd org kot...sy 1st baby awal jgk mula rse cm ade bnda dlm prut grak...walaupun bdan brisi... Kdg ade dah rse grak cuma kta xprasan kot..sy slalu rse bila tgh solat..