tendangn baby

Dah 20weks tp lom rasa tendangn or pergerakan baby..normal ke..ms scan baby aktf kat dlm tp sy lom rasa baby menendang..brp weeks ye moms normal kita blh rasa pergerkn baby kat perut..first baby♥️

31 Balas

Biasa jika badan x berisi, seawal 4bln dah boleh rasa halus2... Maybe pd yg badan agak gempal, akan kurang rasa... Asalkn baby sihat.... Insyaallah... Menendang lah nanti

Sya alhamdulillah dh 18week bru ketara rsa gerakan dy...lgi2 bile lapo, mule la dy tendang2 soh mama dy mkn, 😅😅 sis saba ye nty msti dpt rsa gak, cume cpt atau lmbt jek...

4y ago

hahahaha sama laaa... selagi xbangun mkn.. selagi tu la dia kacau bg xleh tdo😂

sy 7 bln br rasa btl tndgn..sblm tu rs mcm ada org kuis2 je perut kite ni.huhuhu...1st bby..tp skrg dh berslin tmpoh hari..rindu nk bby kuis2 perut..

sy pun anak first. start rasa mcm angin geli2 tu 16w. kdg2 mmg tk perasan. bila 25 weeks tu baru rasa betul baby gerak. borak2 pujuk2 baby tu..

Saya nk masuk 24weeks baru rasa baby tendang sis..kalau ank first mmg biasa lmbt nurse bgtau..tp skali dia tendang mmg x reti nk stop la😅

Tgk pada org kot sy 18w dh rasa geli2 , skrg 21w rasa mcm beguling pulak dia dlm ni . kekdg teleka tersentak rasa bila dia bergerak 😂

1st baby mmg lmbt sikit sbb kita tak perasan exactly tendangan baby tu yg minor2..klu dh biasa at 17w pun boleh rasa geli2 tu

biasa dear. perut awk tebal kutt. saya pon rasa masa 20 minggu tu pon tatau sbb rasa perut gegar cam lapar tp tak lapar

Sy anak 1st n sy sudah rse tendangan bby dlm perut..ni dh nk masuk 21w😊insyaAllah nnt ade la rse tu..sabar ye

Sya 5bln da boleh rasa..biasa la badan kuyus ja...😌😌sekarang masuk 7bln da..tendangan baby pun da nampak