Brp Bulan rasa pergerakan baby?

Hai mommies, nak tanya brp bulan baru dpt rasa pergerakan baby? Sy dah masuk 4 bulan tp blm rasa apa2 lagi hehe #pleasehelp #firstmom

4 Balas

Saya first time pregnant juga. 19minggu da rasa sikit. halus2 je kadang2 tk perasan. bila da masuk 20 minggu, bru lg obvious rasa pergerakan dia.

Kalau yg first time pregnant biasanya lambat. Dlm 18 minggu atau 20 minggu ke atas. Kalau yg dh penah pregnant biasa awal dpt rasa pergerakan baby.

1y ago

20week ke atas bru rasa tu pun halus² je rasa nya.

Macam Sya 1st pregnant ni 15w dah rasa.. tapi halus.. ni dah masuk 19w.. lagi kerap rasa..padahal sya berat sbelum pregnant 41kg je

sya anak pertama 18week dh rasa🥰