Can everyone be kind here?

Cuma nak tegur semua. Can everyone be kind here? Some of us are first time mothers, first time TTC-ing, first time expecting. Kadang kadang benda yang ditanya tu mungkin berulang bagi sesetengah pengguna lama TAP tapi benda tu first time untuk si penanya. Tapi kenapa ada yang menjawab dengan sinis, sindiran, dan ada nada seolah olah marah? Boleh jawab elok elok tak? Tak semua orang tahu semua benda yang kita tahu. Dan tak semestinya kita tahu apa yang orang lain lalui. Nak jawab, jawab baik baik. Taknak jawab, scroll lalu je post. Senang. Ada orang 5 tahun menunggu. Bila first time lekat Alhamdulillah, nak tanya kepastian double line di sini, boleh ek reply “Tak reti baca ke dekat pek ada tunjuk macam mana positive, negative, invalid”. Sometimes our words do kill. Mungkin sebab tu juga Tuhan tak mudahkan sesetengah urusan kita. If nak marah, nak emosi dekat Apps baby/ perenting/ parents, I think you need to get yourself checked. Or boleh balik ke fb.

27 Balas

Betul. Sy first time pregnant prgnant. Nk tye kkdg takut sgt sbb tengok post org lain jwpn byk sinis. Kdg mmg la boleh google je apa yg tk pasti tu. Tp ada masa sy nk tau jwpn yg dari pgalaman ibu ibu juga. Sudahnya sy tk tye pun. Search je dkt Apps ni if ada soalan sama. Kalau takda, redha je lah sbb nk tye risau kena jwpn sinis.