How To Track Baby Movement

Confuse cara nak kira baby. Nurse cakap kalau rasa 5kali baby ketuk/gerak, tu dikira sebagai satu cycle. Tapi kalau dalam satu masa tu, dia ketuk tak sampai 5kali, still kira as satu move. Persoalannya skrg, kalau rasa baby gerak pukul 6.56am. Kemudian 7.04am, yang pukul 7.04am still count as one ataupun dah jadi dua movement? Sesiapa ada info pasal ni tak?

2 Balas

Hi sis, di sini ada panduan cara mengira pergerakan janin dengan tepat. Semoga berguna dan selamat membaca: https://my.theasianparent.com/pergerakan-bayi-dalam-kandungan/?utm_source=search&utm_medium=app

5y ago

Trima kasih

My nurse ajar 👇 Start 9am-9pm. Selang 15 minit. Contohnya, 9.00 - 1 9.15 -1

5y ago

Yg selang brp minit tu yg nak tahu tu. Sbb tanya nurse, dia macam tak faham soalan kita. Bagi jawapan pusing2 sama gak. Last2 kena cari tahu sendiri 😅