baby movemen-27 weeks

Salam..mcm mana nk bezakn baby hiccups or baby movement ye? And kalau nk kira baby movement..dalam satu jam..ada bergerak 2,3,4 kali...tu kira satu movement or 2,3,4,movement yer?or dalam satu jam sepatutnya brapa lama gap movement pergerakan baby..misalnya..dalam pkl 905 dah ada satu pergerakn kuat n then pkl 907 ada satu lg pergerakan kuat..itu dikira satu movement or dua movement yer?

1 Balas

Wslm . Hiccup bby rasa sama mcm kita hiccup.. konsistent n lama.. kiraan pergerakan bby kena gap 15-30 utk 1 pergerakan.. cth 0905 1 gerakan, 0930 1 gerakan.. kalau rapat², dikira sbg 1..