Perot kecik

Ade tk y sama pengalaman mcm sy.. Stres btol org2 sekeliling pertikai perot kecik t anak kecik lah.. Sy dah 6 bulan tp perot tk nampak Sgt tapi bile cek Doc tkde ckp Ape semua Ok bby Ok tkde masaalah Doc pon ckp perot besar.. Tk paham lah.. MLS nk keluar rumah org pertikai perut .. Dulu pertikai kawen tk preg2.. Skrg preg mslh saiz perot pulak.. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby

10 Balas

sabar ya puan .mulut manusia ni sush untuk di tutup dan kita pun tak dpt nk puaskan hati semua org... mcm perut kecik ni depend pd faktor fizikal seseorang kdg orgnya bsr tinggi sush org nk nmpk perutnya..ada tu orgnya kecik je...cpt blh nampak perutnya..jnji bby dlm perut sihat alhamdulillah... pedulikan pd kata2 negetif yg ada..cri cycle yg positif ..in shaa Allah smua akan ok dan kita xkan stress..just njoy the pregnancy moment 😉✌🏻doa yg baik2 in shaa Allah smua yg baik2 akan berlaku... mg dpmudah segalanya .Aamiin

1y ago

sm2 kasih..jgn stress2 k 😉✌🏻

yg pnting doc kata bby sume ok.. xpatah layan kn mulut org.. bukan perut dorang pn.. klu len kli dorg bising ke.. ckp ape2 ke.. soal balik.. awak yg mngndung ke...sye yg mngndung...?? ni perut awak ke...atau perut sye...??.. xpn.. awak susah hti knpe perut saya kecik...??.. nt susahkn awk ea... ke awk yg kne beranakkn untk sye.. haaa.. soal dia smpai xleh jwab....

1y ago

tu normal sis...sye kdng tgok citer binatang je bleh nangis.. ni kn plak klu de org jentik hati kiter

sis sy pun 6 bulan juga.. perut kecik je..😊 biar la org nak kata apa yg pnting mummy dan baby sihat ye.. 😊 mmg klau first baby kot mcm tu.. perut tak nmpak sgt.. sy pun first baby juga ni... kadang nak bgtau org kita ni pregnant tpksa la gosok gosok perut bgi nmpak sikit hehehe

1y ago

sye len plak ..second bby ni . kecik sikit.. mse ank first.. besar. ..

Sama sis. Saya 6 bulan, ramai kata macam tak mengandung pun. Hehe sedih. Tapi try to take it positive. As long as doctor kata baby besar dengan sihat, Alhamdulillah. Jaga emosi ya InsyaAllah, kita kuat. First mom too!! Semoga dipermudahkan segala urusan

1y ago

amin2 moge sis pon dpmudahkn urusan bersalin nanti..

Sis , saya pun 6bulan . Kecik hehe . Doktor tak kata apa pun thats mean everything okey sihat . Sampaikan orang kata saya baru 2/3 bulan macamtu . Perut saya kembang pulak tu , lagi la nampak kecik hehe

1y ago

Iyer sama lh sy 6 bulan mcm tk 6 bulan.. hari tu org siap bisik2 tnye betol ke preg tk mcm preg.. tp kk gn swasta cek tkde prob semua ok air ketuban pon cukup

buat xtaw je sis.. sy pun 6 bln, perut kecik jgk.. tnya nurse n tnya dktr, diorg ckp normal slagi baby membesar😉😉

1y ago

kn Doc n misi tkde ckp Ape semua Ok.. pandangan org je mungkin sakit mata klo perot kite slim

sama la sis..first sedih jg org ckp mcm tu..sy fikir positive yg pntg anak aku sihat xpe perut kecil..

sama sy pon msok 6bln tp xnmpk lg..ank no 3..sblm ni ank no 1&2 perut nmpk besar..yg no 3 plk kecik😃

1y ago

hehe Iye ke? sy ingtkn ank first je.. smoge dimudahkan urusan

samala saya..tp sy perut besar semua kena kata..🥺yela sb bdn besar.xphm dgn mnusia ni

1y ago

Iye semua tk kena tp tk nk peduli hati kite kdg2 terasa lg2 tgh preg cepat Sgt berair mata..

sama saya sis... dh 6 bulan tapi perut tak besar😁😁

1y ago

ramai jugak geng2 sy rupanya hehe