Perut kecik 28w

Mummy2 ada tak yang dah 28w perut kecik je . Mase anak first 6 bulan besar dah perut . 7 bulan macam 9bulan . Anak second ni perot kecik . Scan hari tu 28w baby berat 1065kg . Rmai tegur kecik nya perot 🥹 kali ni prgnant memang sentap sangat . Auto rase nak menangis 🥲 kalau perot kecik ada masalah ke ?

4 Balas

normal puan..bila 1trm memang perut akan nampak naik membesar..hujung 2trm perut akan mengecil,sbb perut perut dah berat dgn sicomel pun dah meningkat berat badan..3trm bila dah hujung akan nampak besar sikit,sbb semua tulang akan berkerja bila proses pengeluaran dan laluan untuk baby akanmula bukakn jalan untuk baby lalu dan jumpa ibu..itu perkara biasa,yg pemting..gerakan baby..kalau rasa mcm tak cukup ,atau ibu rasa baby mcm kurang gerak mesti harus ke hospital

hai mommy .jgn stress ye ..sy pun sama mcm awak .perut kecik .sy dh 28 weeks ..td sy g scan .doktor swasta tu ckp sy pegang perut awak ni baru 5 bulan .. kite pun erhhhh .aku dh 7 bulan la .haha dan doktor pun scann ..alhamdulillah bby membesar ikut minggu ... cuma biasalah perut kita ni kecik tp ruang dkt dlm tu mmg ckup utk bby ..momy jgn risau okeyhhhh

takde apa apa masalah pun kalau masa checkup semuanya okay. perkembangan baby normal, then tak perlu risau apa apa. follow the flow sis. plus, utk yg muslim, baby bump ni aurat. abaikan je mana yg suka menyibuk tu. nanti dah bersalin, diorang sibuk hal anak pulak, and it goes on......

okey laa tu sis asal kan baby dlm tu sihat. penat siss kalau perut besarr. jalan sikit dh semput , makn bnyk pn semput , baring pun semput 😂😂