Positive or Not

Checked UPT 2 ari and dpt line samar2 bgini. Sepatutnya due date period hari nie. Tp 2 ari lepas dpt brown discharge n stop ptg hari yg sama. So check UPT pagi td pun dpt line samar2.. Ada ka ini di kira positive?

Positive or Not
20 Balas

In shaa Allah sis , mgkin hasil drpd penempelan yg berjaya kluar brown discharge tu .. sis repeat upt lagi 2-3 hri plak .. tp dlm msa yg sma jgk terlalu berharap tkut sakit .. sbb mcm kawan sy , dia test upt naik smar2 dia igtkn dh priod .. dk 2 hari lpas tu dia period .. g klnik utk cek , doc ckp mmg ada stuasi yg fake line ... tp utk sis sy mndoakan smga ia bln fake line .. nnt shre smla yee bila dh cmfrm ..

kalau bab2 cek upt ni faham sngt kalau yang mmg teringin nak anak .. sama macam saya dulu . kejap2 cek . . tapi nasihat kat sini . and sama jugak nasihat yg sy dapat . cuba cek lewat sikit . untuk elak stress, banyak fikir , or kecewa.. insha Allah kalau dah late period 2 minggu line die mmg terang ♥️ .

in shaa allah positive tuu awakk.. saya dulu pun mcm "menantikan" brown discharge tu sbb doc kata tu darah penempelan for early pregnancy.. and after a few days saya check balik Upt makin pekat alhamdulillah.. currently pregnant 6months

1y ago

Sis pun ada brown discharge?

positif.. jaga makan.. makan folic acid..buahan² n sayuran..dan minum air masak banyak.. check up doctor ya.. Tahniah. Smoga dprmudahkan urusan sis spnjg mgandung.. doakn saya mnunggu hari utk bersalin..

🇹 🇦 🇭 🇳 🇮 🇦 🇭 positif tu awk, cuba check UPT lagi dlm tempoh 48jam, guna urine pertama diwaktu pagi, dah bole start mkn folic acid & minum susu ya 🥰

1y ago

xperlu scan pon boleh. buat ujian darah. ckp je awk dah lewat period,buat upt samar2. minta pngesahan dr. nk xnk kne jumpa juga..

Tahniah.. positif.. spotting tu mungkin sbb penempelan baru berlaku.. jaga diri.. mkn folic acid ya.. scan/buka buku bila dah 8-12w nt ok.. tc

Update upt utk last saturday. So plan this saturday jumpa doc nak scan. Neves gak sbb awal2 upt hari samar2

tahniah . ..ada malaikat kecil dlm rahim awak . nak lebih puas hati refer klinik and jaga kesihatan jgn lupa makan folic asid tau

1y ago

Aah. Skrg dah masuk 3minggu makan folic acid. Sbb 3minggu los mmg ada pgi doktor tp cek upt n scan blum ada kantung n upt pun samar giler. So kirannya this week baru nak pgi cek private doc nak scan n start appointment. Doa2 kan smua nya selamat. 🙏

tahniah, +ve.. saya dlu mcmni check upt 2 hari sebelum due period. skrg alhamdulillah anak dh 2y7m

Tahniah sis. Tu confirm positive . klau nak pasti lg, trus cek d klinik kesihatan 😃 sy mcm ni juga. skrg 5 weeks dahn🥰

1y ago

boleh. sy baru dari kk tadi pagi.