Positive upt?

Hi mommies! Saya baru 3 hari lambat period, check upt ada line samar2 macam ni. Positive ke? #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby Update 3/3/2022 : alhamdulillah kandungan dah masuk 12 minggu, pegi scan baby dah gerak2 aktif heheh kaki panjang sgt tendang2 lompat2🥰😍 happy sangat tengok baby gerak live. Doakan saya dan baby sihat ye..

Positive upt?
25 Balas

ha ah tahniah .. sy aritu lewat 4 hari je.. dah terang.. tp atas org kot.. mula2 xcaya sbb pakai yg eco je.. pastu ingt test tu rosak.. sbb xpenah double line.. pastu sy try yg clear blue.. baru caya.. tggu 6 7 mggu boleh scan swasta.. kalau 4 atau 5 mggu baru nmpk kantung biasenye.. tp boleh je nk p scan awal2.. nk confirm kan

2y ago

Tqsm sis 🥰 minggu depan saya pergi checkup, time dah week 6

Update 17/1/22 : 10 hari lambat period, line makin gelap. Sy dah pergi scan, doc cakap rahim tebal tapi belum nampak kantung. Kalau ikut kan last period, esok 6 weeks. Nervous sgt nak tunggu scan lagi 2 minggu 😭 tolong doakan kandungan saya sihat dan membesar dengan baik ya 🌹

2y ago

moga Kandungan awk baik2 aje dan sihat selalu Aamiin

nk pasti tunggu seminggu..sya 2 bln dtg lwt pn still samar..g chek,doct kata tak de pape pun..msk 3 mnggu check sndri baru macam clear..trs g klinik utk kpastian..alhamdulillah kdungan ke 2..tgh tunggu nk bslin je bln depan..

2y ago

saya 3 bulan baru buat..sebb 2 bulan tak datang haid..bila buat preg test 1 line je..g klinik pun tiada apa²..msk 3 bulan buat lagi upt baru clear..g klinik baru ada kndungan da 2 mnggu..now bln feb due date saya..tapi ptgahan januari ni da mula skt mcm nk bslin..

Tahniah .positif ni..try upt selang 2 hari ya..sbb hcg akan naik after 2 hari gitu br nmpk upt lebih pekat..skrg jgn stress ke apa..doa bnyak2 rezeki ni smpai selamat bersalin.tahniah lg skali😊

2y ago

Baik sis 🥰 tqsomuch.. aminn, harap selamat sampai bersalin ☺️

Positif ni sis. Biasa kalau negatif ada 1 line shj. Cuma myb kandungan baru lagi sbb tu line samar. Tahniah 🥳🥳. Jaga diri tau

2y ago

Ni time chemical pregnancy dulu, 4w4d. Tapi time ni sy turun darah sikit2 mcm period. Ingatkan mmg period biasa je la, saja try2 test upt. Tgok ada samar2.. saya ingatkan tu implantation bleeding, pergi scan next week doc cakap takde kantung. Week 5plus2 dah turun darah heavyflow sgt2 sakit mcm sengugut.

Mcm ada ni sis. Nanti nak check lg better check waktu subuh kita bgn tido tu, 1st air kencing. Semoga ada rezeki buat sis 😊

2y ago

Tq atas nasihat, saya cuba lagi nanti lepas subuh 🥰

saya pun mcm tu mula2 . pagi sy test then sy simpan pregnancy test tu smpai malam baru lah dia jadi pekat line tu🤣

2y ago

Kann mula2 tak brapa nampak, pastu timbul pulak 🥰🥰

inshaAllah positive. jaga diri sis. kandungan fragile sgt time awal2.. semoga ada rezeki baby utk sia 🥰🥰

2y ago

Tq so much sis.saya TTC dah 2 tahun, penah chemical pregnancy jugak. Mcm tak percaya je ni.. 😭😭

positive tu. kalau nak confirm tunggu 2weeks missed period, itu yg doctor suggest la..jaga diri ya 😊

2y ago

Baik awak 🙏🏻🥰 tq atas nasihat.. sy tunggu nak confirm lepas 2 minggu tengok macam mana, harap betul ada rezeki🤲🏻

Alhamdulillah.. Ada dah tanda positif ni... Cuma nak double confrim tunggu lagi 2 weeks.. 😁