Ayah Ibu, bagaimana anda tenangkan anak yang cepat tantrum?

Voice your Opinion
Bagi anak "Time-off-alone"
Marah anak
Bawa anak ke tempat yang tiada orang
Peluk anak kuat-kuat suapaya dia berasa tenang
Masih tak tahu nak buat apa
Lain-lain (kami ingin tahu!)

1021 respon

6 Balas

atas anak rasanye..sbb ank 6 org jns lain2..Ade y kena biarkan puas lepaskan ape y die rase baru blh pujuk..klau pujuk awal2 x jln lngsung..tp ank y no 6 plg snng..bile nk tantrum..terus pujuk n peluk terus x jd..n mmg x sempat nk tantrum

time off alone..pastu dh ok ..peluk dia dan bg dia nasihat smbil tu ckp la syg dia..kalau dia mcm tu nmpk xcomei kalau dia xbuat tantarum msti nmpk comei sgt2.. sbb dia baik..bijak n solehah..lelama nnti dia ok dan xkn buat lg tantarum

Biarkan sahaja dia express emosinya. Bila dah reda, saya akan bagitahu mengapa dan akibat jika saya turuti kemahuannya. Usually anak faham dan tak tantrum lg atas alasan yg sama

Time off alone. Dah reda, slow talk dan peluk

Bagi anak time off

bagi time off