Mental tak kuat

Cek upt kat rumah..oh no double Line..anak baru 10 bulan czer..sy dah la anaemia..rezeki anak Allah bg..yg sulung 8 tahun kedua 7 tahun ketiga 4tahun keempat 10bulan..na p klinik check up pon malas + takot kena bebel lg..dah la pregnant dulu tiap 2minggu p klinik Smpai 38minggu kena warded sbb kurang darah merah..mkn MCM2 tp hb still sama..stress..

9 Balas

sya tahun lpas yg slung stahun 3bln lekat no2,msa bkak buku mmg kne bebel sbb xdn 2thun..tpi klau ikut tahun beza 2thun jgk ,plak yg sulung lahir 29/3 ..no2 no due 8/3,skrng msih brmain2 lgi xmau kluar.. bab hb pun normal kot,sya sndri ank slung hb+iron low n anemia,sec pun sma siap drip venofer bruni..awl prgnnt smua 13,mai msuk 7bln dia drop smpai 10 😅

tak perlu stress, betul dah tu, rezeki diberi walaupun dah merancang sebaiknya. malas takot tu fikir kemudian. jangan fikir benda yang belum terjadi, jauh lagi perjalanan. paling penting baby dan keadaan awak tu. apa apa pun jaga diri, pastikan suami memahami keadaan awak.

InsyaaAllah sis boleh.. anak 1st & 2nd da besar, bley la tlg sikit2.. bab bebel tu abaikn je.. msuk telinga kanan, klua telinga kiri.. psl hb tu, it not your fault.. memg ade sesetengah org mcm tu.. mkn ape pun x jd.. lyn kn je x yah stress...

sy nie ank bru msuk 5bln tup² bulan ni xmai period lg..takotnye nk check.. sy perancang ambil pil n condom utk double protection tp tu la risaunye lahai... pikir czer aritu tu pon duk rase seram n seriau lg..😓 mudah²an x +ve la..

ignore je awak. lumrah nurse suka bebel. awak pekak kan telinga sahaja. rezeki allah nak bagi. lagipon yg sulung dh besar. boleh tlg awak sikit2. inn shaa allah, awak boleh. semoga semua nya dipermudahkan🌻

Boleh tu insya Allah. Dah ada anak yg besar dan suami boleh bantu. Take a good care ya! Mudahan puan, kandungan dan seisi keluarga sihat wal afiyah.

terima kasih semua yg da bg semangat..blom check up klinik lg husband da ckp bby boy tu..sbb dah 4 girls..

lepas ni boleh discuss dgn Dr untuk BTL kalau susah untuk merancang. risiko rahim pecah czer jarak dekat.

dah rezeki