Pengalaman kandungan luar rahim

Pengalaman sy kandungan luar rahim 2022... Klau diikutkan sy dtg period 1/12/2022 tapi 31/12 tu dah dtg...mula2 fkir mgkn sbb hentakan kuat dsbabkan kawad kaki...n takda fkir mcm2 pun masa tu...tapi period masa tu lain..2hari ja bnyak darah..hari sterusnya jd bekas2 mcm darah last period gelap2 mcmtu..btompok2 ja..bterusan smpai 8hb..rasa lain..sbb slalunya period sy paling lama 5 ke 6 hari sja..9hb tu sy sja2 nak try upt test...tgok2 double line...rsa tak pcya..sbb lpas kawin 8/8/2022 setiap bulan sy buat upt test ngetif...sy minta suami tgok dia pun tgok 2 3 4 kali..sy cek bnyak kali tetap double...mula2 happy...bila masih ada darah tompok2 on off..kadang ada kadang tiada..rsa risau..tiada rasa sakit cuma ada bleding sikit2 n denyut2 kat ari2 kat sblah kanan..pastu ada p klinik..klinik ckp tak nmpk lg n darah tompok sikit2 tu nornal..yg tak normal banyak smpai tukar pantyliner atau pad..dia bg tmpoh masa 2minggu untuk dtg smula...darah masih on off..15hb bawah perut dah ada rasa sakit mcm sngugut..sakit sngat smpai bpeluh2..n ada bleading darah fresh tapi sikit ja..n tak lama tu sakit tu hilang...16hb tu p klinik doktor masih tak nmpk kantung n suspek kndungan luar rahim..lpas ambil drah..18hb result kluar doktor minta buat scan lg untuk double conform..19hb tu p klinik lain ambil drah n cek kat bawah tp tak nmpk apa2..n doktor ckp klau ada sakit lg n bnyak darah cpt2 dtg p klinik atau hsptal 20hb result keluar dktor masih sahkan kemungkinan luar rahim...22hb rasa sakit yg sama dtg tp kali ni bserta mual dan pening mcm rsa nak pitam..peegi klinik doktor bg mc smpai apoiment 26hb...tepat 26hb ttiba banyak darah penuh 1pad..terus pergi hkl...sakit mcm nak tberak..tak senang duduk..rsa pening..nak muntah..smpai hkl..p kcemasan..diorang scan2 guna kat bawah tu..mula2 tak nmpk..smpai 2 doktor cari bby smpai sakit usus2 n rahim kena jolok kat bawah...tak lama tu bru nmpk bby tu kat luar rahim dah 7mingu lebih dah..n masa tu juga dktor ckp kena operate sbb dah bleeding banyak..26hb tu my bby angel 😇lahir n sblah tiub kanan kena potong...smpai skrg masih bharap untuk ada rezeki lg..kdang rasa risau n takut selepas kejadian..bnyak lg nak crita slepas kena tahan wad tp dah mcm karangan pula🤭..itu la pngalaman sy..doakan sy dpat rezeki bby yg sihat lepas ni☺️🤲🏻

2 Balas

Kadang rasa ujian saya dah cukup besar.. bila baca banyak lagi ujian besar yg org lain hadapi.. saya sentiasa bersyukur dgn setiap ujian Allah hadirkan.. inshaAllah semoga kita sama2 redha dgn setiap ujian diberikan.. menjadi asbab pahala utk kita.. Moga Allah akan kurniakan awak peluang mengandung lagi selamat hingga lahir❤️😘

1y ago

Trima kasih awk🥰🤲🏻 Smoga sntiasa dlindungi allah dan dprmudahkan sgala urusan..

Salam Takziah. Semoga Allah berikan rezeki baby yang sihat² lepas ni.

1y ago

terima kasih 🤲🏻