Oren manderin

Buat masa sekarang bahaya tak untuk makan oren manderin tu? Suka sangat makan... saya baru hamil 4 minggu lebih... terima kasih..

10 Balas

Jgn makan sis terlalu tinggi kimia hari tu sya makan sebiji esok terus demam hidung beraiar panas dalam sakit kepala paling menakutkan bby sya kurang gerak start hari tu sya jadi trauma dah nak makan walaupun baru sebiji jer makan

Better jgn mkn, sy mkn sebiji trus mlm nye batuk,gatal tekak n flu...suami n ank2 pn same...nasib doc bg ubat btuk bru dpt tido.. limau tu dieorg da rendam dgn sulphur sblm di eksport ke negara luar..better elakkan..

Betul, elakkan makan limau mandarin tu. Pekerja cina di office saya pun xgalakkan makan limau mandarin tu. Dia ckp better makan limau sunkist. Lg fresh. Saya dh makan 2 biji hri tu pun dh start rasa sakit tekak.

Cara family sy plak ..ape jnis buah yg beli ..wajib basuh dlu sblm mkn .. Lps kopek kulit basuh lg skli ..bru mkn .. Sbb abah ckp mgkin dyorg guna ubt utk cptkn proses buah tu msk .. Or nmpk elok

Saya bekerja dengan boss orang cina..dieorang x bagi saya mkn limau lokam tu..badan jadi panas katanya..x baik utk ibu mengandung..dieorg lah ckp..so saya follow aje..x makan pon..

Oren yg selalu jual utk raya cina tu ke ? Better jangan makan yg tu sbb kimia dia tinggi. Makan oren yg kita kena belah pakai pisau tu.

Dorang ckp takut limau tu di import dari china & ada virus korona aduhhh. Elok beli oren sunkist la sis, lagi bnyk vitamin

4y ago

Sy lepas mkn sebiji limau tu hari tu trus batuk & gatal tekak...pastu selsema..suami sy n ank2 pn same...then kami buang je limau tu..nk bg org tkot nti org lain plak sakit...katenye limau tu dieorg rendam dgn sulphur utk bg tahan lame sblm di import..even suami dpt limau gred A yg besar gedabak tu tp klau mudaratkn bdn cmni better jgn mkn

nak selamat makan limau sunskist je.. xberani nak makan limau mandarin tu

Org tk pregnant pon xberani mkn tau sis.. better sis jgn mkn..

Sy mkn teruk batuk teruk 😂 xserasi agkny